Milli takımımızın son oynadığı hazırlık karşılaşmaları bir kez daha gösterdi, artık Futbol Milli Takımımız tek bir kişi tarafından değil de, futbol bilgisi donanımlı bir ekipçe yönetilmeli. Bu yüzden Milli takımların bazı futbolcularının maç sırasında yarattığı nahoş olaylar ve bunların getirdiği olumsuz sonuçlar, Türk futbolseverleri arasında büyük bir üzüntü yaratıyor.

            Daha önce Milli Takımımızda Fatih Terim zamanında meydana gelen olumsuzluklar, şimdi de Mircea Lucescu döneminde yaşanıyor.Bu nedenle Milli bir hüviyet taşıyan takımımızda meydana gelen ve sporla bağdaşmayan olaylar, tüm Türk insanını da bağlıyor.

            Şimdiye kadar uzun süreden beri Futbol Milli Takımımızda uygulanan Tek Seçici, Teknik Direktör isimleri altındaki yönetim şekilleri, Türk Futboluna faydadan çok zarar getirdi. Bir zamanlar tek seçici takımın her şeyi olarak kabul edilirken, artık demode olmuş bu tek adam sistemi tekrar hortlatılmış ve Türk futbolunun yine gündemine oturtulmuştur.

            Bir zamanlar tek seçici sisteminin uygulanması sonucu Milli Takımımızda bir arpa boyu yolun alınamadığı görülünce, bundan sonra Milli Takımımız bir teknik ekibe emanet edilmişti. Ancak yıllar önce bu sistem de başarısız olunca uygulamadan kaldırılmıştı.

            Bu nedenle Mill Futbol Takımımıza yeni bir sistem getirilmeli ancak, bizim önerimize göre bu şöyle olmalı. Yine Futbol Mill takımımızın başına yerli bir teknik direktör getirilerek, bunun yanına  halen yurdumuzun en tecrübeli futbol antrenörleri ile birlikte, yazılı ve sosyal medyalarda görev yapan ve  Futbol bilgilerini ispatlamış bazı güçlü isimlerin de bu kadroya dahil edilmeleri gerekiyor. Bu suretle geniş kapsamlı bir futbol Milli Takım Komitesi oluşturulmalı.

            Maçlarda Teknik direktörün yanında takımın başında sahaya çıkıp takımı yönetecek olan yardımcı antrenörler, oyun sırasında vereceği yanlış kararlarda teknik direktörü uyarıp, etkilyecek güçte bir otoriteye sahip olmalıdırlar. Yani Futbol Milli Takımımız sahada oyun esnasında akıl birliği ile yönetilmeli. Hatta bizim diğer kulüp takımlarımız için olduğu gibi, Futbol Milli Takımımız için de bir önerimiz daha var.Milli Takımımız saha içindeki bir ekiple olduğu kadar, İngilizlerin bir uygulamasına benzeyen tribünden bir teknik ekip tarafından  da izlenerek, yapılacak takım ve bireysel oyuncu hataları belirlenerek, bu bilgilerin saha içinde görev yapan teknik ekibe ulaştırılabilir. Bir diğer üçüncü önerimiz ise, Milli takımımız zaman içinde yavaş yavaş gençleştirilmeli. Kadro ise sık sık değiştirilmemeli. Oluşturulacak Milli Takım kadrosu en az 10 yıllık bir süre için  oluşturulmalı. Ki, futbolcular birbirlerini iyi tanıma zamanı elde etsinler ve kollektif bir futbol oynayan bir takım yaratılabilsin. Bizce Türk Milli Futbol takımında sürekli başarı ancak öyle sağlanabilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.