Öyle mi?

İşçi gerçekten 1 Mayısta Bayram yapıyor mu?

Normal yaşamı dışında elde ettiği ve uyguladığı bir ayrıcalık varmı?

Elde edilmiş bir kazanımın sonrasında yaşanan ve adına Bayram denilen o coşkuyu gerçekten yaşıyor mu?

Aldığı aylığında artış olduğu için bir an önce evine gidip eşine müjde vermek için telaşa kapılıyor mu?

Kendisi ile ilgili kazanımlar elde etmek için üye olduğu sendikaların yönetiicilerinin yaşamış olduğu hayatı yaşayabiliyor mu?

Onların eline geçen paranın çeyreğini aldığı için dünyanın en bahtiyar insanı benim diyebiliyor mu?

İşçiyi savunan ve onun haklarını elde etmesi için mücadeleler veren, Emek sömürüsünü ortadan kaldırmayı hedefleyen yazar çizerlerin elde etmiş olduğu imkanların ve gelirin onda birini elde etme imkanına yaklaşabiliyor mu?

İşçi, haksızlıklarla mücadele edildiğine ve haklarının gerçek manada
savunulduğuna inanıyor mu?

Yoksa bir yazarımızın köşe yasının sonunda yazdığı şu cümlelerle ayni mi?”””Emek ve dayanışma günü, işçi ve emekçi bayramı, haksızlıklarla mücadele günü imiş!

Hadi canım sen de!..

Kendi kendimizi aldatıyoruz.”””

Buraya kadar yazdıklarım normal şartlarda her yıl beklediğimiz ve basın olarak ta takip edip okurlarımızı bilgilendirdiğimiz 1 Mayıs Emek ve İşçi Bayramı ile ilgili düşüncelerimizdi.

Oysa bu yıl 1 Mayısta normal seyrinde kutlanamayacak.

Çünkü 40 günü aşkındır mücadele verdiğimiz Koronavirüs mücadelesi gereği uygulamaya konulan önlemler tıpkı 23 Nisan Bayramı’nda olduğu gibi sembolik kutlamalar ile gerçekleştirilecek.

Bu yıl 1 Mayıs Cuma gününe denk geliyor.

Durum böyle olunca, cuma, cumartesi ve pazar günlerini birbirine bağlanarak sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi bekleniyor.

Peki,1-2-3 Mayıs sokağa çıkma yasağı ilan edilecek mi?

Bir Gazete haberine göre; 1 Mayıs’tan itibaren 3 günlük sokağa çıkma yasağının uygulanması gündeme gelirken, bu uygulamanın bayrama kadar her hafta sonu devam ettirilmesi de tartışılıyor.

Uzmanlardan hükûmete verilen raporlarda da sokağa çıkma yasaklarının salgınla ilgili olarak ‘zincirin kırılması’ konusunda büyük önem taşıdığı belirtiliyor.

Kurallar esnetilmeden bayrama kadar tedbirlerin sıkı bir şekilde uygulanması durumunda ise üçüncü aşamaya geçileceği ve normalleşme sürecine girileceği değerlendirmesi yapılıyor.

Yasakla ilgili son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek.

Bana göre büyük olasılıkla sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

SAĞLIKLI VE VİRÜSSÜZ NİCE 1 MAYISLARA…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.