Hatırlayacaksınız, geçen yıl ve daha önceki yıllarda rahmetli İsmet İnönü’nün ölüm yıl dönümünde sitem dolu birçok yazılar yazarak;“Türk ulusu için büyük önem taşıyan,Atatürk’ün en yakın silah arkadaşı ve 2.adam İsmet İnönü’nün ölüm yıl dönümün de Edirne’de de bir anma töreni neden düzenlenmez. Nerede bu Atatürk ile birlikte kurdukları parti olan CHP’nin yöneticileri ? Nerede Cumhuriyet, laiklik söylemlerini dilinden düşürmeyen CHP’liler ve ona gönül veren insanlar.” diye de sormuştum.
Bu yıl böyle bir serzeniş içeren yazı yazmamak için 17 Aralık tarihi gelmeden hatırlatma anlamında bir yazı yazmanın daha iyi olacağını düşündüm ve bugün bu konuyu ele almak istedim
Doğrusunu söylemem gerekirse bir okurumdan gelen İleti de bu istendi benden ve bende değerli okurumu kırmamak ve daha sonra sitem etmek yerine şimdiden hatırlatma yapmanın daha iyi olacağını düşünerek bu yazıyı kaleme alıyorum.
Okurum gönderdiği e-mail’inde; “Hocam geçen yıl bu konudaki duyarsızlığı yazmıştınız ve bu konuda görev alması gerekenleri kınayarak, şayet hicap duymazsanız gelecek yıl bu büyük insanı anmak için ben bir program düzenleyeyim demiştiniz. Bu yıl yine ayni duyarsızlık yaşanmaması ve Türk Ulusu için büyük önem taşıyan İsmet İnönü’yü anma programının gerçekleşmesine vesile olacak bir yazı yazarsanız çok iyi olur. Şayet bu hatırlatma yazısını yazmazsanız sizin için de; Melih Hocamda duyarsız insanların safına geçmiş derim bilesiniz. Şimdiden teşekkür ederim” demiş.
Ben inanıyorum ki; bu büyük şahsiyeti anma sorumluğunu hisseden veya etmek zorunda olanlar bu hatırlatmamızı dikkate alarak 17 Aralık tarihinde bir anma programı gerçekleştireceklerdir.
Ben hayatım boyunca ne Atatürk’ü nede onun en yakın silah arkadaşı olan İsmet İnönü’yü siyasi bir kişilik olarak görmedim.
Hatta düşünemedim bile.
Onların büyüklüklerini ve bu ülke için yaptıklarını andığımda hep askeri kimlikleri ve varlıkları beni cezp etti ve onları beynimde ve benliğimde büyüttü.
Atatürk gibi Türk Milletinin kurtarıcısı daha sonra hayata geçirdiği devrimleri ile Çağdaş Türkiye'nin temellerini atan bir dehayı siyasi bir partinin lideri ve kurucusu olarak değil, Türk Ulusunun Kurucusu ve en büyük lideri olarak görmüş ve kabul etmişimdir.
Onun en yakın silah arkadaşı olması nedeniyle bu ülkenin var oluşunda büyük başarılara imza atmış bir Devlet adamını ölümünün yıl dönümünde anmak ve ona yakışır törenler düzenlemek sanırım herkesin görevi olmalıdır.
Hele hele onların kurduğu ve yaşattığı parti olan CHP’nin en önemli ve unutulmaması gereken görevleri arasında kabul edilmelidir.
Lütfen daha önceki bir köşe yazımda yazmış olduğum sitem dolu yazımın bir bölümünde ifade ettiğim düşünceleri yaşamamızı engelleyecek duyarlılığı gösterelim.
Gösterelim ki o gün yazdığım şu sözleri tekrarlamayalım;
“Neredesiniz beyler? Cumhuriyetin 2.Cumhurbaşkanı ve CHP’nin kurucularının 2.adamı İsmet İnönü’nün ölüm yıl dönümünde her yerde olduğu gibi Edirne’de de kendisini analım ve şükran borçluluğu muzu bir kez daha haykıralım."
Haydi Edirne sana da bu yakışır..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.