Her yıl olduğu gibi bu yılda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının yıl dönümünde bir yazı yazarak Türk Milleti için büyük önem taşıyan, Ülkemizin düşman işgalinde kurtuluşunun ateşlendiği bu mutlu ve kutlu günümüzü Meriç Orta Okulunda Beden Eğitimi Öğretmenliği yaptığım yetmişli yılların bir fotosu ile anmak istedi.

Yokluğu, sıkıntıyı, mahvoluşu ve esareti yaşamaya başlayan asil Türk Milletinin bu badireleri yaşamaması gerektiğini ve hak etmediğini çok iyi bilen büyük Atatürk’ün başlatmayı planladığı Kurtuluş hareketinin ilk tohumlarının atılışına vesile olan Samsun'a çıkışın 103.yıldönümünü kutlamanın heyecanı ve onuru içindeyiz.

Her tarafı kuşatılmış olan bir ülkede bir umut olmuş, bir kurtuluş meşalesi yakmış olan Atatürk’ün büyük bir cesaret örneği vererek Samsun'a çıkıp kurtuluş hareketini başlattığı günün yıldönümünü yaşıyoruz her yıl olduğu gibi. Yaşlısı genci bu ülkenin kurtuluşunda büyük fedakârlıklar yapmış olan atalarımızın ölenlerini rahmetle gazi olanlarını minnetle andığımız günü yaşadık yine.

O coşkuyu ayni duygular için de yaşamanın geçen zaman nedeniyle mümkün olamayacağını aklımıza getirsek bile gençlerimizin bu konudaki duyarlı ve hassas davranış ve etkinlikleri, bizlerin zaman zaman kaygıya kapıldığımız geleceğimizin emin ellerde olduğunu hissetmemize neden oluyor 19 Mayıslar.

Bu da geleceğimiz ve ülkemiz adına sevindirici ve gururlandırıcı bir durum teşkil ediyor. Bu konuda içimden geçenleri yazmaya kalksam herhalde birkaç köşe yazısı ile dahi anlatamam hislerimi ve duygularımı daha nice 19 mayıslara diyerek bu anlamlı günü tebrik ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.