Biz Cumhuriyet nesliyiz.
Ne öğrendiysek Atatürk’ten öğrendik.
En başta da umutsuz olmamayı, O’ndan öğrendik.
19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktığında; bir özgürlük savaşı için şartların çok ağır olmasına karşılık O, umutsuz olmamış ve büyük bir şevk ve heyecanla Ulusal Kurtuluş Savaşımızı başlatmıştır.
Ve yine İstanbul Boğazı’na düşman gemilerinin demirlediği gün; “Geldikleri gibi giderler.” demiştir.
İşte O Büyük Adamın böylesine kuvvetli ve kutsal inancı, bizi laik Cumhuriyet idaresine kavuşturmuştur.
Büyük Atatürk 57 yaşında rahmete ermiştir. Kısacık yaşamının tam 20 yılı muharebe meydanlarında geçmiştir. (1903-1923)
Ve yine Büyük Atatürk 15 yıl Cumhurbaşkanı olarak kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletini yönetmiştir.
Bu süreç içerisinde akıllara sığmayan iktisadi-sosyal alanlarda devrimler gerçekleştirmiştir.
O’nun en büyük devrimi hiç tartışmasız din ile devlet işlerini ayıran Laiklik Devrimidir. Yüzyıllarca tebaa ve ümmet kimliği altında yaşayan Türk insanı, laikliği benimsemekte oldukça zorlanmıştır.
1950 yılından sonra iktidara gelen sağcı siyasi partiler, gizli ve aleni olarak hep Laiklik Devrimini silkelemek için uğraş vermişlerdir.
En son 2002’den bu yana ülkemizi yöneten AK Parti İktidarı, art arda seçim kazanmasının da verdiği cesaretle; laiklik karşıtı çalışmalarını alenen yapmaya başlamıştır. Atatürk ve laiklik karşıtı TV programları düzenlenmiş, Fesli Kadir gibi meczuplar, devlet katında itibarlı gösterilmeye özen gösterilmiştir.
Ancak ve ancak… Büyük Türk Milleti, AK Parti İktidarının bu oyununu fark etmiş ve gereken ilk dersi İstanbul Belediye Başkanlığı seçiminde vermiştir.
Geçtiğimiz hafta kutladığımız Cumhuriyet Bayramı ve dün saygıyla anımsadığımız 10 Kasım Törenlerinde Aziz Türk Milleti, tüm varlığıyla alanlara ve Anıtkabir’e koşmuştur.
Sosyal medya, Atatürk için yapılan videolar ve yazılan duygusal düşüncelerle doludur.
İşin özü şudur: Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde 2019 yılı Cumhuriyet Bayramı’ndan sonra yeni bir çağ başlamıştır. Bu çağ, 2. ATATÜRK ÇAĞI’dır. Aziz Türk Milleti bugün yaşanılan ülke ve dünya koşullarında Atatürk’ün ayrıcalığını fark etmiş ve O’na koşmuştur.
Bu yıldan itibaren Ülkemiz ve Milletimizin geleceği için ufkumuzda umutlu günler doğmuştur.
Bu umut ışığı, bizi ülke ve millet olarak aydınlık yarınlara taşıyacaktır.
2. ATATÜRK ÇAĞI kutlu olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.