2021 yılı gerçekten zor bir yıl olarak geçti. Ekonomik sıkıntılar, siyasi çalkantılar, sağlık sorunları, halkımıza zor anlar yaşattı. Ülkede tuzu kuru olanlar için bu olanda bir sorun olmadı,onlar her zaman rahat ortam buldu.

Geçen yıl içinde ülkemizde gerçekten akla ziyan işler oldu, dolaplar döndü "böyle şey olur mu, bu nasıl bir mantık" denilen olaylarla karşılaştık.

Gerçekler, doğrular yalanlarla süslenip , harmanlanarak yandaş basınlar tarafından doğru gibi kamuoyuna yansıtıldı.

Adeta bu yalanla süslü olaylarla halk aptal yerine konulmak istendi. Geçen yılın olayları,siyasi gelişmeleri ve bu konuda yapılan yorumları daha sonraki yıllarda merak edip irdeleyenler,şaşıracak, hayrete düşecekler. Yüz yıllık geçmişi olan cumhuriyetimizde buna neden olan siyasileri ve onun yardakçılarının halkını aptal yerine koyma görüntüsü veren bu tür siyasi ve toplumsal haberler keşke yapılmasaydı. Maalesef medyamız için de siyasiler gibi kötü bir sınavı 2021 yılında yaşadık.

Halka doğru haber verme görevi olan medya ne yazık ki,bu görevini unutmuşa benziyor.

Geçeni yıl medyamızın bazıları için hicap duyulması gereken bir yıl olarak bilinecek. Tarihe not düşülen elim,dramatik, yasa dışı olaylar eğer topluma büyük zarar vermişse, geçmişte sorgulanmayan, örtbas edilenlerin hesabı bir gün gelir sorulur. "Keser döner sap döner sonunda hesap döner" özdeyişi bunun için söylenmiştir. Bugün kendilerine hesap sorulamayanlar bir gün koruma güvenceleri yok olduğunda yaptıklarının hesabını vereceklerini unutmamalı.

Dileriz ki, yeni yılda yasaları hiçe sayıp kendilerini yasaların üzerinde sayanlar bu yaptıklarının yanlışlığını anlar, bunların bir gün başına bela açacağını hatırlar.

--------------------

HERKESİN HAYRAN OLDUĞU BİR ÜLKEYİZ

Her an dört mevsimi, üç yanı denizle çevrili, doğal güzellikleriyle bezenmiş, her ülkeye nasip olmayan fedakar, hoşgörülü insanlarının bulunduğu bir ülkemiz var. Ne yazık ki, bu güzellikleri bazılarımız kendi elleriyle yok ediyor. Ormanlarımız yanıyor, ülke çölleşiyor. Çevremiz ve denizlerimizi kirletiyorum. Yeşil alanlarımızı çarpık konutlara feda ediyoruz. Doğaya insanların verdiği zararı hiç bir canlı yapmıyor. Temennimiz o ki, ülkemizin güzellikleri daha fazla yok edilmesin. Gidenlerin tekrar geri gelmesi zor. Dileriz yöneticilerimiz yeni yılda bu konuda alınması gereken önlemleri de gündeme getirir.

--------------------

KISSADAN HİSSE

Kurbağa sıcak suya atıldığında ani refleksle sıcak sudan dışarı atlayıp haşlanmaktan kurtuluyormuş. Bu kez Kurbağayı soğuk suya atıp alttan yavaş yavaş ısıtıldığında. suyun gittikçe ısınmasıyla haşlanmaktan kurtulamazmış.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.