Bu yıl yaşanan KORONA virüsü tedbirleri kapsamında olması gerektiği şekilde kutlayamıyoruz bu önemli Bayramımızı.

Ama yine de şükredelim ki,sağ salim 2020 yılının Eegemenlik ve Çocuk Bayramına ulaştık.

TBMM Başkanının yaptığı Balkonlarda İstiklal Marşımızı söyleme programını Edirne Belediyesi ayni eylemin yanı sıra Belediye Bandosunun şehir turları ile tüm Edirne'ye Bayram coşkusu yaşatacağını bir gün önce açıklamış olması İlimizdeki çoşkunun daha da artacağı kanısını güçlendirdi.

Çok anlamlı ve büyük bir Bayram 23 Nisan.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk geleceğin çocukların elinde olduğuna inanmış ve bu nedenle çocuklara büyük önem vermiştir.

Çocukların sahip olduğu gücün farkında olan Mustafa Kemal Atatürk, bu nedenle 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışını çocuklara armağan etmiştir.

Dünyadaki tek çocuk bayramı olan 23 Nisan, Atatürk’ün çocuklara verdiği önemi ve çocuklara duyduğu sevgiyi göstermektedir.

Atatürk, 23 Nisan’ı yalnızca Türkiye’de yaşayan çocuklara değil, dünyadaki tüm çocuklara armağan etmiştir.

Bu nedenle her yıl 23 Nisan için Türkiye’ye dünyanın her yerinden çocuklar gelmekte ve çocuk bayramını kutlamaktaydı.

Ama bu yıl bu etkinliklerde yaşanamayacak maalesef.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını ruhumuzda yaşatarak bağımızlığımızın simgelerinden biri olan İstiklal Marşımızı balkonlarımızda coşku ile söyleyeceğiz.

Bayramlar hepimiz için büyük önem taşır ve milli ve manevi duygularımızın en üst düzeye yükseldiği günlerdir yaşamımız içinde.

Hele hele benim gibi öğrencilik yıllarından sonra başlayan Öğretmenlik yaşamınızıda 29 yıl çalışarak tamamlamış iseniz bu Bayramlar geldiğinde gözlerinizin önünden o kadar fazla anılar şerit gibi geçer ki,

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışında gerçekleştirilen bu bayramın siyasi tarihimiz ile ilişikliği açısından da önemi büyük elbette.

Kurtuluş savaşındaki başarının başlangıcı, Demokrasiye ve Cumhuriyet yönetimine geçişin müjdecisi de oluyor bir bakıma.

Her ikisi de önemli ve bu iki önemli söylem Bayramın adı olmuş.

Egemenliği ulusal boyutta düşünmek ve arzulamak en önemli ve olması gereken bir kavram.

Çocuk Bayramı ise Dünyada hiçbir ülkede bulunmayan ve sadece bize özgü, sadece bizim önderimiz ve kurtarıcımız tarafından çocuklara armağan edilmiş bir bayram.

Ne mutlu bize ne mutlu Türk çocuklarına.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.