Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen İl Genel Meclisi toplantısına katılan Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak, Edirne'ye yeni bir stadyum yapılacağını söylemiş.

Toplantıda sunum yapan İl Müdürü Selim Ak, müdürlüğün faaliyetleri ve projeleriyle ilgili bilgiler verirken, Edirne'ye yeni bir stadyum yapılacağını ve projelerin hazırlanmaya başladığını da aktararak kentin modern bir stadyuma kavuşacağının müjdesini vermiş.

Ayrıca 25 Kasım Stadyumuyla ilgili yeni bir çalışma olmadığını belirten Ak, söz konusu yeni stadyumun tamamlanmasının ardından ilerleyen süreçte 25 Kasım Stadyumu’nun Millet Bahçesi’ne dönüştürülebileceğini söylemiş.

Buraya kadar her şey güzel ve hoş ama burada bir yanlışlık olduğu kanaatindeyim şahsen.

Bildiğimiz kadarıyla orası TOKİ’ye verildi hatta dönemin Belediye Başkanı Sedefçi yaptığı basın toplantısında gururlanarak; "burasını alacakları kesin olduğu için hiç değilse Edirne için bazı önemli kazanımları elde edelim düşüncesiyle bu yer karşılığında Yeni Toki konutları yanında 15 bin kişilik stadyum,5 bin kişilik Spor salonu ve iki adette tenis kortu yapılma sözü aldım" demişti.

Hatta bunun üzerine TOKİ nin isteği ile Başkanlığını yaptığı dönemin Belediye Meclisi tarafından alınan bir karar ile de İmar Planlarında Yeşil alan olarak gösterilen bu alan ticaret alanı statüsüne çevrilmişti.

Çevrildi çünkü oraya AVM yapılması söz konusuydu ve o alanda bulunan arsa sahiplerinin bu konuda etkili olduğu ve Sedefçiyi etkilediği dahi söylenmişti.

Aslında Edirne Valiliğine 06.11.2012 günü gelen yazı 25 Kasım Stadyumunun geleceğini belirliyordu. Çünkü yazı ekinde 06.11.2012 günü Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Suat Kılıç ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek’in imzaladığı PROTOKOL vardı.

Protokolün konusu şuydu; “Mülkiyeti Genel Müdürlüğe ait üzerinde 25 Kasım Stadyumu’nun yer aldığı, tapuda Edirne ili, Merkez İlçesi, Fındık Fakih Mah. 2556/1 no’lu ada/parselde kayıtlı toplam 22,160,25 m2 yüzölçümlü taşınmazın üzerindeki tesislerle birlikte tamamının veya bir kısmının ekspertiz değeri üzerinden karşılıklı teyid edilen bedel esas alınarak TOKİ’ye devri karşılığında, nicelik ve nitelikleri GENEL MÜDÜRLÜK tarafından belirlenecek uluslar arası standartlara haiz asgari 10.000-15.000 seyirci kapasiteli stadyum ve diğer spor tesis ve idari birimlerin GENEL MÜDÜRLÜK’çe belirlenecek olan yeni taşınmazlar üzerinde TOKİ tarafından GENEL MÜDÜRLÜK namı ve hesabına gerçekleştirilmesi, İş sonunda ise İŞ’in gerçekleşme bedeli dikkate alınarak karşılıklı mahsuplaşılması, yapılacak tesislerle taşınmaz bedeli arasında fark olması halinde oluşan farkın BAKANLIK’ça TOKİ’ye taşınmaz devri olarak kapatılmasıdır.”

Aslında bunu tüm Edirne'nin böyle bildiği gibi Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın da böyle bildiği son Meclis toplantısında 25 Kasım Stadının bakımsızlığı konusundaki bir serzenişe verdiği cevaptan anlaşılıyordu.

Şöyle demişti Gürkan; "25 Kasım Stadı şu anda TOKİ nin malı ve onun tasarrufunda.Gençlik Spor da bu konuda birşey yapamıyor.Hatta biz yapalım dediğimizde;Tokinin izni olmadan çivi dahi çakılamaz" dendiğini ifade etmişti.

Şimdi sorun ortaya çıkan bir yanlış bilginin mevcudiyeti.

25 Kasım Stadyumu TOKİ nin malı mı? yoksa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün malı mı?

Müdürlüğün malı ise bu rezil durumdaki spor tesisi neden bu hali ile tutuluyor ve Belediyenin yardım talebi reddediliyor?

Değerli Milletvekilimiz Dr.Fatma Aksal'a da konuyu araştırıp kamu oyunu bilgilendirmek adına bir görev düşüyor bana göre.

Benden hatırlatması...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.