Zaman zaman; “Biraz Estetik” başlıklı yazılar yazıyorum.

Bu yazılardaki amaç; daha güzel bir Edirne’de yaşamak arzusudur.

Dünkü yazımda tarihi köprülerimizin perişan halini anlatmaya çalıştım. Çünkü bugünkü haliyle bu köprülerin görünümü, tarihi şehir Edirne’nin imajı ile asla bağdaşmıyor.

Bugünkü yazımda da 25 Kasım Stadyumunun dökülen dış duvarlarından söz edeceğim:

25 Kasım Stadyumu, Karaağaç tarafından Edirne’ye girişte insanların ilk gördüğü yapıların en büyüğüdür.Ve tabii ki en çok göze çarpanıdır.

Fotoğrafta da görüldüğü gibi; stadyumun duvarlarının boyası, badanasından sonra sıvalarının ve hatta tuğlalarının dahi döküldüğü görülüyor.

Stadyumun bu halini görenler; iç geçiriyorlar ve “Bu stadyumun duvarlarını kimler bu halde tutuyor? , bu şehrin imarından, iskanından ve de estetik görünümünden sorumlu bir makam ya da makamlar yok mu?” diyorlar.

Bende buradan açıkça soruyorum:

1- 25 Kasım Stadyumunun sahibi kimdir?

2- Stadyumun sahibi duvarların bu halini görmüyor mu?

3- Stadyumun sahibi görmüyorsa; Edirne Valiliği ve de Edirne Belediyesi stadyumun sahibine bu durumu hatırlatmıyor mu?

Sözü bağlıyorum; 25 Kasım Stadyumunun dış duvarlarının mutlaka ve mutlaka Edirne’nin şanına yakışır bir güzelliğe kavuşturulması gerekiyor.

Kendi insanımızda utanmıyorsak; her gün Edirne’ye gelen yüzlerce- binlerce Yunan ve Bulgar ziyaretçilerimizden utanalım.

Bilmem yanlış mı söylüyorum?...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.