Osmanlı Devleti enkazından Çağdaş bir cumhuriyetin doğduğu,  bunu tüm Dünya’ya Cumhuriyet idaresi  olarak ilan edildiği bu mutlu  gün  unutturulamaz.

Cumhuriyet idaresi  halkın en çok söz sahibi olacağı ümmet yerine millet  olduğu  bir idare şeklidir. Halkın taba olmaktan birer fert olarak değerlendirildiği bir idaredir Cumhuriyet idaresi .

Bu güzel  ülkeyi bizlere armağan eden başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk  olmak üzere  ülkenin kurtuluşuna sağlayan emeği geçen   herkese  minnet borcumuz vardır.

Eğer bugün belgemizde  hür ve bağımsız yaşayabiliyorsak kişisel olarak haklarımız özgürlüğümüz  varsa bunu cumhuriyeti kuranlara borçluyuz, bunu aklımızdan çıkarmayalım.

Ülkemizde  daha önceki idare özlemini çekenler  o zamanki insanların haklarının ne seviyede olduğunu, ne kadar insan yerine kullanıldıklarını bilmeleri gerekir.

Bu özlemi duyanların çevremizdeki ülkelerden ibret alması gerekir. Onlar, ülkemizdeki bazı  şeriat meraklılarının özledikleri idareye sahip.

Kim bu ülkelerde olmak, orada  yaşamak ister.?

 Tüm bu saçma sapan beklentileri bir yana bırakıp ülkemize sahip çıkmamız ,Cumhuriyeti korumamız gerekir.

Ülkeyi Ortadoğu bataklığını sokmak isteyenlere fırsat verilmemeli. Her ne kadar milli bayram kutlamalarında  kısıtlama getirilse de,  halkımız  bu mutlu günü yine coşku ile kutlayacaktır.

Bu duygularla tüm halkımızın, okuyucularımızın Cumhuriyet Bayramını kutlar,  nice bayramlara ulaşmalarını dilerim.

DAHA ÇOK KATILIM BEKLERDİM

2019 yılı Mart ayında yapılacak mahalli seçimler için CHP’den belediye meclisi ve il genel meclisi için adaylık için başvurular açıklandı. Listeye baktığımızda  yeterli sayıda başvurunun olmadığını  yine eski adayların başvurusunun ağırlıkta olduğunu görüyoruz. Bu meclisler yöresel parlamento konumundadır. Bölgemize gelecek hizmetlerde etkileri olan kişilerdir.

Bu görevlere daha çok kişinin başvurmasını, bunun sonunda da daha seviyeli bir meclisin oluşmasının sağlanmasını beklerdim. Ne yazık ki  meclis üyeliği için başvuranlar yeterli oranda değil, onların da bu başvuruyu üst yönetimlerden ve belediye başkan adaylarından olur alarak  bu başvuruyu yaptıkları duyumunu alıyoruz. Yoksa başvuru yapanlar  bu kadar masrafı boş yere harcamak istemez. Bu beklentilerin  ne kadar gerçeğe dönüşeceğini önümüzdeki ay göreceğiz.

Dileğimiz o ki bu meclisler benim senin adamı anlayışı ile değil,o işe layık olanla arasından seçilsin.

İYİ PARTİ DE BAŞKAN ARAYIŞI DEVAM EDİYOR

İyi Partinin de  Edirne’de mahalli seçimlere katılacağı,belediye başkanlığı  adaylığı için arayışların devam ettiği belirtiliyor.

Bu partide belediye başkan adaylığı için, daha önce milletvekili adayı olup evraklarını tamamlayamadığı için adaylığı gerçekleşmeyen Akademisyen Mehmet Akalın ile  ETSO eski Meclis Başkanı Mehmet Eren ve  bir öğretmenin adı geçiyor.

Parti üst yöneticilerinin bu kişiler üzerinde durdukları ifade ediliyor. Önümüzdeki günlerde İYİ Partinin belediye başka adayı netlik kazanacak. İYİ Parti yöneticileri AKP ile MHP arasındaki anlaşmazlıktan en çok kendi partilerinin yararlanacağını bunun da mahalli seçimlere yansıyacağı iddiasındalar.

Bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini seçim sonucunda göreceğiz.

Şurası muhakkak ki, Edirne’de belediye seçimi hiç bir parti için “Torbada keklik “ değil. Kimse bu konuda hayal görmesin.  

ESKİ PARLEMENTERLER  NEREDE?

Edirne halkının oyları ile seçilip yüksek maaşla emekli olan eski milletvekillerimizin kaçı şu anda Edirne’de? Ya işi burada olanlar ile arkadaş çevresi burada bulunan ve siyasi beklentisi devam edenlerin dışında ara ki onları  bulasın.

Onların sayısı da bir elin parmakları kadar yok.

 Ya diğerleri nerede dersiniz? Bir kısmı Ankara’nın cazibesinden kurtulamayıp orasının mesken tutmuş, parlamenter eskileri ile gününü gün ediyor. Bazıları ise İzmir,İstanbul gibi  büyük kentlerde yaşamayı uydun gördü.

Kendilerine sormak gerekir.

 Bu halk size makamlara gelmeniz için  oy verdi.  Milletvekili olarak  Ankara’ya gönderdi. Kıyak maaşla emekli olmanızı sağladı.

Sizin, de halkın bu  iyiliğine karşılık  milletvekilliğiniz son bulsa da bu kentte yaşamanız, sizlere bu imkanı sağlayan halkın düğününde,cenazesinde bulunmanız, halkla iç içe olmanız gerekmez miydi,?

 Siz ise ne yaptınız.

  “İşim bitti  emekliliği de  kazanıldı.Bana eyvallah”.

 Bu vefasızlıktır.

Başka illerden örnek alın.

Oralardan seçilen milletvekillerini büyük kesimi yine halkı ile omuz omuza oluyor.

O illerde ikamet etmese de sık sık gelerek  sorunların çözümüne destek veriyor.

Bizimkilerde ise  böyle bir anlayış yok, onlar ancak seçimler yaklaştığında Edirne’yi  hatırlıyorlar,onu da “belki bana da kısmet olur” beklentisi ile yapıyorlar veya yandaşlarına destek verip seçimleri içinden çıkılmaz hale getiriyorlar.

Mahalli seçimler yaklaştığında  parlamenter eskileri yine Edirne’yi hatırlayacaklar, yine kendine oy veren halkın haline hatırını soracaklar.

Bu yapmacık sevgileri ile halkın yanında olduklarını hatırlatmak isteyecekler. Ne yazık ki halkımız bu ucuz numaraları yemiyor.

GELECEĞİ BİLEN ÇOCUK

Adam gece yatarken  kapı aralığından bakmış ,küçük oğlu dua ediyor.

“Tanrım anneme, babama uzun ömürler ver . Güle güle anneanne!...”

Adam bu duaya anlam verememiş. Ancak ertesi gün acı haber gelmiş.Anneanne sizlere ömür.!

Ertesi hafta bakmış çocuk yine dua ediyor:

“ Tanrım anneme , babama uzun ömürler ver güle güle büyükbaba!..”

Ertesi gün büyükbaba da öbür dünyayı boylamış.

Bir hafta sonra adam bakmış küçük çocuk yine duada:

“Tanrım anneme uzun ömür ve güle güle baba..”

Adam dehşete kapılmış doğruca hastaneye gidip tetkikler, tahliller kalp elektrosu, röntgen çekimleri. Hepsi normal çıkmış.

Adam sevinçle evin yolunu tutmuş, bakmış evde karısı ağlıyor:

“ Ne oldu hanım” diye sorunca karısı:

“ Bizim postacı ,” demiş” Çok iyi adamdı… Bugün haber aldım vefat etmiş1” .

*********************************************************************************

EŞİNDEN BOŞANMAK İÇİN.

Eşinden boşamak için mahkemeye başvuran adam, neden eşinden boşanmak istediğini soran yargıca şu açıklamayı yaptı.

  -“ Sayın yargıç biz yedi yıldır evliyiz. Bu süre zarfında eşimin bana evden bir şey fırlatmadığı günümüz olmadı.”

 Adamın anlattıklarını ilgiyle dinleyen yargıç, “ Peki bunca yıl neden bekledin” diye sordu.

-“ Yargıcın kendisine acıdığını düşünen adam çaresiz bir şekilde,” Önceleri pek sorun olmuyordu, yargıç bey, fakat şimdi eli iyice alıştı.  Ne zaman evden bir eşya fırlatsa isabet ettiriyor, hiç şaşırmıyor, onun için artık  dayanamıyorum” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.