2014 ve 2019 Yerel seçimlerinde Edirne Belediye Başkanlığını kazanarak Milletvekilliğinden sonra Belediye Başkanı olarak ta Edirne ve Edirnelilere hizmet veren Recep Gürkan ile şu anda devam etmekte olan Alt Yapı yenileme çalışmaları ve bu güne kadar hayata geçirdiği hizmetler konularında bir söyleşi yaptım.

Mutlu,heyecanlı ve bir o kadar da istekli gördüğüm Başkanımızın üzüntü ve sıkıntısı, Alt yapı çalışmalarında bazı vatandaşların yaşadığı en küçük bir olumsuzluğu bile büyüterek kendisini ve gece gündüz çalışan peroneli haksız eleştiriler ile üzmeleri.

İstiyorum ki;hiç kimseyi sıkıntıya sokmadan ve kısa sürede bu işleri bitirip Vatandaşlarımızı rahata kavuşturalım diyen Başkan Gürkan; ama maalesef böyle büyük bir işin gerçekleşmesinde ufak tefek sıkıntıların yaşanmasının doğal olduğunu kaydederek devam eden ve en kısa sürede tamamlanmaya çalışılan temel belediyecilik hizmetlerinden geriye sadece alt yapının kaldığını belirterek, "Çöpü bitirdik. Türkiye'nin en modern, en ileri tesislerinden birini kurduk.Günde 16 bin evin elektrik ihtiyacını karşılayacak şekilde çöpten elektrik üretmeye başladık.

Edirne'nin 50 yıllık içme suyu ihtiyacını Kırklareli Kayalı Barajından bizim adımıza DSİ binlik çelik borularla yıllık 20 milyon 500 bin metreküp suyu Edirne'ye getirdi. Bunun için yaptığımız İçme Suyu Arıtma Tesisini devreye soktuk ve Edirnelilere bu suyu vermeye başladık.Projelerimiz arasında yer alan Edirne Merkez'deki içme suyu şebekesinin komple değişimi, kanalizasyondaki iyileştirme ve yağmur suyu toplama kanallarımızın yapımına da başladık ve başarılı bir şekilde sonlandırma mücadelesini sürdürüyoruz.Aslında bu İhale 4 Aralık 2017 tarihinde yapıldı.İller Bankasına borçlanarak aldığımız kredinin ödenmesi gerçekleşince,"ki bu gerçekleşmede Edirne Milletvekilimiz Fatma Aksalın büyük ilgi,yardım ve desteğini gördüğümüzü defalarca söylememe rağmen yine ifade etmek isterim." bu projelerin de temelini hep birlikte atarak işe başladık.Tamamlandığında Edirne'nin 2050'ye kadar alt yapı sorunu kalmayacak. Vicdanen çok rahatım. Çünkü bir Belediye Başkanı olarak Edirne'de 30 yıldır yapılmayanları yaptım. Tekrar ifade etmem gerekirse hani hep derler ya; 'Akıllı Belediye Başkanları yerin üstüne; deli olan da yerin altına yatırım yapar' Edirne'nin temel belediyecilik sorunlarının çözülmesi için ben Edirne'nin deli belediye başkanı olmaya ilk günden itibaren razı oldum. Hep buna çalıştım, buna çalışmaya devam ederim. Elbette bende bilirim çiçek ekmeyi, yollara asfalt yapmayı. Bunlar kolay işlerdir, güzel işlerdir. Ama bu halk bizi kolayları yapmak için değil; yapılmayanları yapmak için, zorları yapmak için seçti. Bizde halkın bu iradesine, bu isteğine uygun olarak zorları, yapılmayanları yapmaya devam edeceğiz.Edeceğiz çünkü benim yapım ve karakterimde zorları başarmak gibi kalıtımsal bir arzu ve istek vardır.

Tabiiki bu zor işlerle mücadele ederken üzüldüğümüz,sıkıldığımız konulara muhatap oluyoruz.Bende şunu gönülden istiyorum ki;bu yapılanları bitirirken hiç kimse sıkıntı yaşamasın.Toz toprak,çamur,çukur görmesin ama olmuyor maalesef.Bir şehrin tüm alt yapısını yenilemek kolay ve küçük bir iş değil.Bunun için bazı olumsuz durumlar ile karşılaşmak doğal bir durum.Önemli olan bunu kısa süreli yaşatmak ve insanların fazla sıkıtı yaşamamasını sağlamaktır.Biz Edirne Belediyesi olarak bunun mücadelesini veriyoruz.Ekibim ile birlikte gece gündüz sahadayız.Yapılan işin takipçisiyiz.Kimsenin endişesi olmasın ki;işler planlandığı şekilde dosdoğru bir şekilde devam ediyor.

Herkesin görüş ve düşüncelerine saygımız var ama bu işi başarmak için gece gündüz demeden çalışan Mühendisinden teknikerine,araç operatörlerinden işçilerine kadar tüm ekip Edirne alt yapısının en sağlıklı ve doğru biçimde tamamlanması için mücadele veriyor.

Tek isteğimiz bu zorlukları aşarken vatandaşlarımızın sabırlı ve sağduyulu davranışlar sergilemesi ve ekiplere moral verecek şekilde davranmalarıdır.

İkinci dönemdir görev verdiğiniz Recep Gürkan ve ekibi her konuda olduğu gibi Alt Yapının yenilenmesi konusunda da başarılı bir sona erişmek için azami dikkat ve gayretle işin başındadır."diyerek Sultanlar şehri,şehirlerin Sultanı Edirne'ye hizmet etmekten çok mutlu ve bahtiyar olduğunu vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.