31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimleri sonrasında göreve getirilen Recep Gürkan Başkanlığındaki Edirne Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı.

Daha çok komisyon üyelerinin belirlenme seçimlerinin yapılması nedeniyle uzun bir süre alan toplantı ile ilgili almış olduğum bazı notları sizlerle paylaşmak istiyorum.

Geçtiğimiz gün Sosyal Medya hesabımdan da duyurduğum gibi daha önce bu heyecanı yaşamış bir kişi olarak tüm üyelerin sevinç,heyecan,ürkeklik,rakip olma güdüsünün yaratmış olduğu gizli kin ve hesap sorma isteğinin meydana getirdiği ruh halini çok iyi teşhis edebileceğimi belirtmiştim.

Tabiiki benim Meclis üyesi seçildiğimde bir avantajım vardı.

Gazeteci ve Televizyoncu olmam nedeniyle her zaman girip çıktığım gerek Başkan ve Belediye Çalışanlarını,gerekse de Belediyeyi tanıyan biri olarak yabancılık ve ürkeklik yaşamadım doğal olarak.

İlk Meclis toplantısında CHP nin geçen dönemde de görev yapmış olan Meclis üyeleri rahat tavırları ile dikkat çekerken,yeni seçilenler ile İyi Partili ve Ak Partili üyelerin heyecan ve tedirginlikleri belli oluyordu.

Tabiiki sevinç ve gurur yaşadıkları da gözlerinden okunabiliyordu.

Olkan Bayır kardeşimiz tüm Meclis üyeleri ile tek tek ilgilenerek kendisine verilen oturma düzeni şemasına göre olsa gerek hepsini yerlerine oturtarak düzeni sağlamaya yardımcı oldu.

İyi Partiye mensup 4 Meclis üyesi en öndeki grup olan CHP nin hemen arkasına oturtulurken Ak

Partinin 12 üyesi de her dönem olduğu gibi en arka koltuklardaki yerlerini aldılar.

Ak Parti Grubu toplantı başlamasına beş on dakika kala geldi zeten.

Belli ki;Parti yöneticilerinin yaptığı toplantıya katılarak gerekli uyarı ve talimatları almışlar.

İlk zamanlarda böyle olur da ilerleyen aylarda kafalarında var olan ve yapması gerektiği söylenen davranış ve eylemlerin yok olacağını tahmin etmem zor değil.

Çünkü her zamanki durumdur bu yaşananlar.

Başkan Gürkan her zaman ki centilmenlik örneği sergileme alışkanlığı ile her Meclis Üyesinin masasına birer çiçek buketi koydurtmayı ihmal etmemiş.

Benim üzüldüğüm geçmiş dönemin bayan Meclis üyerinin yeni bayan Meclis üyelerine getirdikleri çiçekleri sunma töreni güme gitti ve karambolde bu jest anlaşılamadı bile.

Başkan Gürkan'ı daha neşeli,daha coşkulu,daha rahat ve huzurlu görmeyi beklerdim.Öyle olmasını arzuladığımdan olsa gerek.

Aslında seçim sonuçlarından sonra kendisinde bir durgunluk ve memnuniyetsizlik görebiliyorum şahsen.Veya öyle zannediyorum.

İnşallah ikinci beş yıllık görev süresinde de Edirnemiz için önemli kazanımlar elde edecek çalışmalar sergileyecektir.

Pazartesi gününkü köşe yazımda Belediye Meclis üyelerinin görev ve sorumluklarının yanı sıra davranış ve tutumlarında nelere dikkat etmeleri,neleri yapıp neleri yapmamaları gerektiğini dilimin döndüğünce anlatmaya çalışacağım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.