Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, göreve geldikleri günden bugüne yapımı tamamlanan projelerin yer aldığı 110 sayfalık  'Yenilikçi Hizmetler, Vizyon Projeler' kitapçığını basına tanıttı. Bir anlamda beş yılda ne yaptı ki, diye eleştiride bulunanlara cevaptı yaptığı.”Hatırda kalmaz satırda kalır” sözcüğüne uygun bir davranış sergileyerek Edirne’ye kazandırmış olduğu yatırım ve kazanımları bir kitapçığa dönüştürüp halka dağıttı. Kocaman projeleri birçok kişi gibi bizde biliyoruz ama bilmediğimiz yapılanlarda oldukça fazla. Edirne Belediyesi gibi bütçesi kısıtlı, gelirleri az olan ve İller bankasından kişi başına gönderilen paranın da şehir nüfusunun azlığı nedeniyle düşük olan bir şehirde 450 Milyon liralık bir yatırım yapmak çokta kolay bir iş değil elbette. Buda yetmezmiş gibi eski borçları da ödemek cabası. Başkan Gürkan toplantıda Edirne Belediyesinin borcunu bir önceki dönemden 140 milyon TL ile devraldıklarını ve an itibariyle İller Bankası borçlarıyla beraber toplam borcun 75 milyon TL civarında olduğunu belirtti. Yani Hizmet üretirken böylesi önemli ve büyük yatırımlar gerçekleştirmek başarıdır elbette. Kitapçıktan bahsederken; “Epeydir arkadaşlarımız üzerinde yoğun şekilde çalışıyorlardı. Sizler de hatırlayacaksınız bir kitapçıktan bahsediyorduk. Bu 5 yılda yaptığımız hizmetlerin tamamı olmasa da yüzde 70 diyebiliriz buna, bir kitapçık haline getirip halkımızın, kamuoyunun, basınımızın takdirine sunma çabamız vardı" dedi.Edirnelilerin beş yılda yapılanları hatırlamaları ve hafızalarında tutmaları için böyle bir kitapçık hazırlamak istediklerini kaydeden Başkan Gürkan; "5 yılda Edirne nereden nereye gelmiş, unutulanlar, hafızamızdan silinenler, yapılmış olan ama aslında kent yaşamının konforunu arttıran, kentlinin yaşamını kolaylaştıran ama pek kimsenin de farkında olmadığı sadece ulaşılanların ya da dokunulanların farkında olduğu projelerimizi Edirneli hemşerilerimiz ile paylaşmak için böyle bir girişim başlattık” dedi.. Öte yandan, söz konusu kitapçıkta alt yapı ve içme suyu projesinin henüz tamamlanmamasına rağmen tamamlanmış şekilde basılmış olmasına dikkat çeken Gürkan, "Yeniden bir baskı yapma şansımız olmadığı için alt yapıyı tamamlandı şekilde gösterdik. İnşallah bir hafta içerisinde kazmayı vurup çalışmalara başlayacağız" dedi. Aslında birilerinin yapmadığı bir işi yapmış göstermiş şeklindeki olası düşüncelerine cevap anlamında yapmış olduğu bu açıklamada yerinde bir açıklama oldu.

Sonuç itibariyle kitapçıkta var olan tüm yatırım ve kazanımların hayal değil gerçek olduğunu görebiliyoruz. Bu çok önemli elbette. Bütün bunlara rağmen hiçbir şey yapılmadı gibi siyasi söylemlerin mevcudiyeti hem üzücü hem de yakışıksız açıklamalar olur. Daha iyisi, daha fazlası olmalı mı? Elbette olmalı ama bütçe çok önemli böyle durumlarda. Ha… Ben daha iyisini ve daha fazlasını yaparım iddiasında olan adaylar varsa da 31.Mart seçimleri büyük bir fırsat. Çok çalışarak seçim kazanıp bu güzel şehre daha büyük hizmetler yapma şansını yakalamak adayların elinde. Tüm adaylara başarılar ve kolaylıklar diliyor, Başkan Recep Gürkan’a da bu hizmetleri için bir vatandaş olarak teşekkür ediyorum.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.