“İstiyorsan Sulh-u Salah hazır ol cenge”

Bir Türk Atasözü böyle söylüyor.

Biz buradan şu noktaya varıyoruz; Bir milletin kendi vatanında özgür iradesiyle yaşayabilmesi için güçlü bir orduya ihtiyacı vardır.

Bu gün Dünya’da yaşanan işgalci devletlere karşı yapılan savaşlarda da bu gerçeği görüyoruz.

Ordusunu kuramamış, onu çağın gerektirdiği silah ve mühimmatla donatmamış olan ülkeler, işgale uğruyorlar ve özgür yaşama haklarını kaybediyorlar.

***

29 Temmuz 2018 günü şirin ilçemiz Süloğlu’ndaydık.

O gün, Edirne’de konuşlandırılmış olan 57. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nın devir – teslim töreni vardı.

Sağolsun Tugay Komutanımız Sayın Tuğgeneral Salim Afgün, Tarihi Ciğerci Bahri Bey’le birlikte beni de bu törene davet etmişti.

Koşarak ve özlediğimiz bir havayı soluyacağımızı umut ederek bu anlamlı törene gittik.

İyi ki de gitmişiz.

Süloğlu Garnizonunun o çok geniş ve çok mükemmel eğitim alanında muhteşem bir törene tanıklık ettik.

Tören alanında; Gözümüzü doyuran ve gönlümüze Türk olmanın gururunu veren görüntülere tanık olduk.

Savaş nizamında dizilmiş yüzlerce Mehmetçiğin doldurduğu alanda; Şanlı Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri okyanusların dev dalgaları gibi Süloğlu semalarında dalgalanmaktaydı.

Süloğlu Askeri Eğitim Alanının tribünlerinde başta 5. Kolordu Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz ve eşi olmak üzere; Çok sayıda subay ve astsubayımız tören kıyafetleriyle ve eşleriyle birlikte yerlerini almışlardı. Ayrıca bizim gibi çok sayıda sivil davetli de heyecan ve gururla sunulan tabloyu izliyorduk.

Tören alanında Çorlu Kolordusu’nun Askeri Bandosu da göğsümüzü kabartan, duygularımızı şaha kaldıran askeri marşlarımızı, en güzel şekilde icra etmekteydiler.

Yapılan bilgilendirme konuşmalarından sonra Tuğgeneral Salim Afgün, görevini; Henüz general üniformasını giymemiş olan Albay Erdin Yüksel’e devretti.

Devir töreninden sonra tören alanını dolduran Mehmetçiklerimiz, Kolordu Bandosu’nun coşturucu marşlarıyla tören geçişlerini gerçekleştirdiler.

Sonuç şudur: Edirne’ye genç bir general olarak gelen Salim Afgün, iki yıl içinde çok başarılı bir performansla komutanlık görevini sürdürmüş, Edirne insanıyla da yakın diyaloglar içinde kalarak halkımızın sevgi ve takdirlerini kazanmıştı.

Edirne’de 57. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nı devralan genç Tuğgeneral Erdin Yüksel’in de Salim Afgün Paşa gibi Edirne’de liyakat, sevgi ve saygı dairesinde görev yapacağını gönül rahatlığıyla söyleyebiliyorum. Devir – teslim töreni sonrasında kendisiyle yaptığımız görüşmelerde; Bu kanaatimin pekiştiğini gördüm. Çünkü, Erdin Yüksel Paşa’mız da askerlik sanatının gerek gördüğü eğitimin en güzelini almıştı ve Türkiye Cumhuriyeti Coğrafyasının Kıbrıs dahil her yerinde zorlu görevleri başarıyla geçmişti.

Bu yazı vesilesiyle Edirne’de 57. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nı üstlenen Erdin Yüksel Paşa’mıza Edirne’ye hoş geldin diyor, zorlu görevinde yüksek başarılar diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.