Yaşanan sağlık sorununda en çok mağdur olan 65 yaş ve üzeri halkımız oluyor.

Sabah kalktıklarında kahvaltı dahi yapmadan havanın durumuna bakmaksızın  temiz  hava alıp  stres atmak için kendini sokağa atan yaşlılar genellikle yürüyüş yapıp eş dostla görüşerek  üç saatlik sokak iznin tamamlayıp yine evlerinin dört duvar arasına kapanıyor.

Yaşlıların sokağa  çıkma saatlerinin uzatılması beklentisindeler. Her akşam televizyonlarda böyle bir haberin gelmesini dört gözle  bekliyor.

Böyle bir habere ulaşmayınca stres ve  sıkıntıları her geçen gün artıyor.

Yaşlı insanlarımız  bir yıldır her gün eve kapanıp adeta inzivada kalmaları  yaşlıları yaşamlarının son yıllarını çekilmez duruma getiriyor.

Doğa güzelliklerini evin penceresinden veya balkonda seyretmek onlara işkence gibi geliyor.

Her gün cami minaresinden anons edildiği gibi “m,safir kabul etmeyin kurallara uyun anonslarını dinleyip televizyonların insanları karamsarlığa iten haberleri ile yetinmek, yaşlı insanlarımızın geride kalan ömürlerini de işkence haline getiriyor.

Monoton ,tekdüze yaşam hastalıkların da artmasına neden oluyor.

Ev içinde kısa  tur atmak, eş dostla ancak telefon ile görüşebilmek sağlıklı  olmaları için yeterli olmuyor.

İnsanlarımız artık dost ve akrabaları ile yüz yüze görüşmeyi kucaklaşmaya  hasret hakle geldi.

Televizyonların mafya görüntüsü veren programları ve aynı insanların görüntüsünü kapsayan  ipe sapa gelmez konuların konuşulduğu açık oturumların da insanları televizyon izlemekten soğutuyor.

Bakıyoruz sürekli Kemal Sunal  filmleri ve belgesellerin  yer aldığı TV kanalları izleyip biraz olsun moral bulmak isteyen yaşlılarımız var.

Gerçekten evlerde kapanan bu yaşantı  halk arasında  söylenen “kabak tadı verdi “ diye bir benzetme vardır ya, bu sokağa çıkma kısıtlaması da o duruma geldi.

Bu arada gençlerin de en hareketli olacağı  zamanları bu illet nedeniyle yok oluyor.

Bir de yeni bir mikrobun gündemde olduğu söylentileri halkı canından bezdiriyor.

Temennimiz odur ki bu sokağa çıkma kısıtlaması biraz olsun azalır .Evde kaldıkları sürede  sokakta yürümeyi  dahi unutur duruma gelen insanlarımız  azda olsa huzura kavuşur.Eğer böyle devam ederse yaşam çekilmez hale gelecek

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.