Bu yıl 658.si düzenlenen Tarihi Kırkpınar Güreşleri ve Kültür Etkinlikler haftası ile ilgili bazı bilgileri dünkü köşe yazımda aktarmıştım.

Pazar sabahı itibariyle gelişen olayları ve yaşananları aktarmaya çalıştığım yazımın sonunda daha yazacaklarımın olduğunu çünkü güreşlerin dahi sona ermemesi nedeniyle diğer tüm gelişmeleri bu yazımda tamamlayacağımı belirtmiştim.

Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki; bu büyük organizasyonun ev sahipliğini yapmakta olan Edirne Belediyesi, başta Belediye Başkanı Recep Gürkan olmak ve Kırkpınar Organizasyonunun sorumlu Başkan Yardımcısı Hakan İşcan ile tüm birim Müdürleri ve çalışanlar kusursuz bir şekilde sonlanan ve takdir toplayan bir Kırkpınar sonrasında hak ettikleri övgüyü almışlar ve alkışlanmışlardır.

Bu yıl Kültür Müdürlüğü israfı ortadan kaldırıcı önlemleri alması ve tasarrufu ön plana çıkaran tutum ve uygulamaları ile büyük başarı sağladı sanırım.

Bunda hiç şüphe yok ki; Kırkpınar boyunca Grantuvalet takım elbiseleri ile dikkat çeken ve beğeni toplayan yakışıklı Müdür ve adaşım Melih Sertuna’ın Başkan Gürkan ve Yardımcısı İşcan ile birlikte almış olduğu radikal kararlar ve uygulamaların büyük etkisi vardır.

Sağlık önlemleri yine Başkan Yardımcısı Dr.Ertuğrul Tanrıkulunun sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile haftalar önce yaptığı toplantılarda alınan kararlar gereği kusursuz bir şekilde hayata geçirilince nahoş bir durumla karşılaşılmadı tabiî ki.

Esnaflara alışveriş alanlarının kiralanması konusundaki anlayışlı davranış ve yaklaşımları ile büyük beğeni toplayan Kader Pajo’yu unutmak olmaz elbette.

Basın Müdürü Selim Bilginkaya basın mensuplarının huzurlu bir ortamda görev yapmaları konusunda sık sık ziyaret ettiği Basın tribününün disipline edilmesi konusunda oldukça yoğun mücadeleler verdi.

Maalesef bazı anlayışsız kişilerin davranışlarına engel olmakta çok kolay olmasa da önemli bir kusur ve yanlışlık söylemek mümkün değildi.

Belediye Kasasının yetkilisi Mali İşler Müdürü Ruhi Takındı ve eşinin can siper hane davranışları takdire şayandı.

Muhalefet Meclis üyelerinde Ayhan Dinç dışında başkasını görev alanında göremedim ama CHP li üyelerden her zamanki kişiler yine görevleri başındaydılar.

Savaş Üner,Cenk Benakman,Hakan Giyik başından sonuna kadar görev alanlarını terk etmediler.Geçen yılın Meclis üyelerinden Semih Çınar ve Erkan Makas’ı da onlarla birlikte alkışlıyorum.

Kadı kızında da olması mukadder olan ufak tefek olumsuzluklar elbette olmuştur ve olacaktır da. Bu nedenle bende takdir duygularımın en yoğunu ile kendileri tebrik ediyorum.

Kırkpınar başlamadan önce ne demişti Başkan Gürkan; “658.Yıllık bir Geleneği yaşatma görevini üslenmiş olmak hem benim hem de Belediyemiz için büyük bir onurdur”

Görevi onur sayan bir insanın başarısız olması zaten düşünülemez bile.

Altı yıldır da böyle oluyor zaten ve başarılı organizasyonlar ile konukların memnuniyetini alıyor.

Her yıl olduğu gibi yine birkaç köşe yazısı yazacağım için Saray içinin hemen hemen her yerini gezdim ve gözlemledim.

Sağlık Müdürlüğünün güreş sahası dışında açmış olduğu stant ile verdiği hizmet büyüktü..

Asayiş yönünden Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma teşkilatımızı da kutluyorum.

Birçok ilden gelen takviye ekipler ile adeta kuş uçurtmadılar ve vatandaşa güven telkin ettiler.

Vatandaş memnun, esnaf memnun.

Çok rahat bir ortamda gezip alışveriş yapabildikleri için de mutluydular elbette.

Seyyar köprünün yapılmış olması giriş çıkışlarda yaşanan izdihamı da ortadan kaldırmanın yanı sıra ayrı bir güzellikte kattı Saray içine.

Edirne Belediyesi bu yıl ki Kırkpınar dan da tam not alarak görevini yapmıştır bana göre.

İnşallah 659.Kırkpınar’ı da görmek ve yaşamak nasip olurda Recep Gürkan’ın 7.kez ev sahipliği yapacağı Organizasyonu yaşarız.

Yarın da Güreşler ile ilgili yazımızla karşınızda olacağız kısmetse.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.