Kırkpınar'ı yıllardır takip eden biri olarak geçmiş ile şimdiki Kırkpınar'lardaki Basının durumunu yazmak istedim bu günde.

Ve bu gün artık Kırkpınar yazılarıma noktayı koyuyorum.

Son yıllarda sadece Kırkpınar’da değil tüm habercilikte Edirne Basını en güzel ve başarılı günlerini yaşıyor bana göre.

Kırkpınar gibi çok önemli Organizasyonlarda, bırakın büyük organizasyonu Nehir taşkınlarında bile İstanbul’dan muhabirler gönderilip, yılın tümünde görev yapan kardeşlerimiz ikinci plana atılarak refüze edilirdi.

Sanki buradaki basın mensupları yapamayacaklar veya önemli detayları kaçıracaklar düşüncesi hâkim olmalı ki; eleman göndermek adetten olmuştu.

Dediğim gibi son yıllarda Edirne de görev yapan kardeşlerimin çok başarılı oluşundan mı, merkezlerinin kendilerine güven duymasında mı bilemiyorum ama her konuda olduğu gibi 658.Kırkpınar’da bırakın Kırkpınar’ın bir haftalık sürecini haftalar öncesinden yaptıkları haberler ve tanıtımlar ile Edirne ve Kırkpınar’ı Türkiye’ye hatta Dünyaya duyurmayı başardılar.

AA başta olmak üzere, TRT, DHA ve İHA yaptıkları haberler, röportajlar ve tanıtımlar ile bu yıl ki Kırkpınar’ın tanıtımına büyük katkı sağladılar.

Anadolu Ajansının Bölge Müdürlüğü görevini yapmakta olan Salih Baran kardeşimin kendisine has arkadaşlık ve ağabeylik ilişkileri sayesinde mahiyetindeki arkadaşları ile güzel bir habercilik örneği sergilediler.

TRT nin Edirne sorumlusu Yavuz Demir kardeşim her geçen gün kazandığı tecrübe ve deneyimler sayesinde ekranların sevilen ve aranan TRT elemanı oldu.

Demirören Haber Ajansının Büro şefi Gurbet Gökçe gazetecilikteki tecrübesini yöneticilikte de ortaya koyarak birlikte görev yaptığı acar gazeteci Alican Zerey ve diğer muhabirler ile sadece Kırkpınar’da değil, tüm habercilikte en başarılı yıllarını yaşıyorlar.

İhlâs Haber ajansı sorumlusu olarak Edirne’ye geldiği günden itibaren başarı grafiğini arttıran Koray Ustabaşı kardeşimin bu Kırkpınar’daki başarılı haberciliği de takdir ve övgünün en fazlasına layıktı bana göre.

Her zaman gazeteciliğine hayran olduğum kardeşim Gökhan Tuzladan Yurt Dışı görevler nedeniyle Balkanlarda çalışmalarına ağırlık verdiği için Edirne haberlerine fazla eğilemiyor tabiî ki. Buna rağmen yine Kırkpınar’da varlığını hissettiren Gazetecilerden biri oldu.

Sonuç olarak söyleyebilirim ki; Edirne Yaygın Basın temsilcileri şu anda en başarılı dönemini yaşıyorlar ve Edirne de bu konuda altın yılını yaşıyor.

Aralarında bulunduğum Yerel Basının da hakkını yememek lazım.

Aslında Yerel Basın geçmişte de şimdi de başarılı bir Grafik çizerek görevini sürdürüyor.

Yaygın basının geçmişteki durumu ile şimdiki durumu değiştiği için duyduğum mutluluğu ifade etmek için kaleme aldım bu konuyu.

Yerel Gazeteler, siteler zaten bu güne kadar olduğu gibi Kırkpınar’da da başarılı bir habercilik örneği sergileyerek takdir topladı.

Edirne basınında görev yapan herkesi tebrik ediyorum ve kutluyorum.

Kendi mesleği olan Öğretmenlikte 29 yıl görev yaptıktan sonra Gazetecilikte de 26 yıl görev yapan ve artık bu meslekte de emeklilik günlerinin gelmiş olduğunu hissedebilen biri olarak Edirne Basınının çok başarılı ve Edirne için verimli hizmetler ifa ettiğini söyleyebilirim.

Herkese başarılar diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.