50 Yıla yakın bir süredir Kırkpınar Güreşlerini takip eden biri olarak diyebilirim ki;bu yılki güreşler son yılların en güreşleri oldu.
Gerçekten de her boydaki pehlivanların ortaya koyduğu mücadele hırsı,spor disiplini ve Kırkpınar'a yakışır güreşler görülmeye değerdi.
40 dereceye yaklaşan sıcağın altında güreş sporunun hakkını vererek mücadele veren 2381 pehlivanı da tebrik edip kutlamak isterim.

Sadece Edirne İlinin değil birçok ilin temsilcisi olmasına rağmen ikameti bizde olduğu için bizim kabul ettiğimiz ülkemizin büyük ve saygın kuruluşu Trakya Birlik Genel Müdürlüğünü tebrik etmek istiyorum.
Bu yıl Kırkpınar'a damga vurdu gerçekten.
Güreşlerde de kürsü yapma başarısının yanı sıra birçok gence spor yaptırma konusundaki hassasiyeti nedeniyle kutlanmaya değer bir olay.
Güreş sporuna olsun Edirne Belediyesine ve Edirne'nin tanıtımına yaptığı katkılar olsun Trakya Birlik Genel Müdürlüğüne yakışan durumlardı.
Yönetim Kurulu Başkanı,Genel Müdür ve bizimde Müdürümüz sevgili kardeşim Önder Yücel'i bir kez daha kutlamak isterim.
Baş Pehlivanlık için bu yıl gerçekten de kendini çok iyi hazırlamış olan Ali Gürbüz,Orhan Okulu daha güreşler başlamadan birçok kişinin favorisiydi ve öylede oldu.

Finale kalan iki Antalyalının güreşi her ne kadar ayakta gerçekleştiği için bazı kişilerce eleştirilse de bu sıcakta ve bir küçük hatanın bir yıllık emeği yok edeceği bilincini beyinlerine yerleştirmiş olan Başpehlivanlar için eleştirilecek durum değildi.
Nitekim Orhan Okulunun bir atağı her şeyin sonu oldu ve Ali Gürbüz bunu iyi değerlendirip rakibini atarak Başpehlivanlığı kazanan oldu.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın;“Hem kupa hem da altın kemer Ali’ye yakıştı. Hem de çok yakıştı” sözlerine aynen katılıyorum.

Boy post ve stil olarak Baş Pehlivanlığa en çok yakışan bir pehlivan bana göre de. Başpehlivan Ali Gürbüz'ün;“Babama, beni sevenlere bir altın kemer borcum vardı. Bu kemer ile borcumu ödediğim için çok gururluyum” sözlerinde, üç yıl üst üste şampiyon olup altın kemerin ebedi sahibi olmasına rağmen bir soğuk algınlığı hapının azizliği ile Kemeri geri alınıp güreşlerden belli bir süre men edilmesinin hırsı,kızgınlık ve kırgınlığının ortaya çıkardığı anlamlar vardı.
Bu yıl Kırkpınar'a İmamoğlu damga vurdu.
Güreş sevenlerin Tribünlerinden çok Protokol Tribünündeki hareketlilik ve fotoğraf çektirme kuyrukları Spor Bakanı gelene kadar sürdü.
Vali Canalp'ın açılışta yaptığı mükemmel konuşmayı burada zikretmeden geçemeyeceğim.Ayni güzellikte ve birçok anlam yüklü bir konuşmayı seslendiren Belediye Başkanının konuşması sırasında başlayıp kendisinin konuşmasında da devam eden ıslıklama eylemine de tepki ortaya koyan Vali Canalp bu konuşması ile büyük alkış aldı.
Her şeyi ile güzel geçen ve büyük çoğunluğun takdirini toplayan 658. Kırkpınar'ı geride bıraktık.,
Emeği geçenleri bir kez daha yürekten kutlayarak tebrik ediyorum.
659. Kırkpınar'a ulaşmak duası ve temennisi ile...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.