Pandemi nedeniyle 659.su yapılamayan Tarihi Kırkpınar Güreşlerinin özlemi arttırdığı Kırkpınarı kusursuz ve beğenilen bir etkinlik olarak tamamladığımız için mutluyuz huzurluyuz. 

Yaşanan belirsizlik nedeniyle endişe ve tereddüt içinde yapılan hazırlıklar ve alınan kararlar doğrultusunda 660.Kırkpınar Güreşlerini tamamlayarak Edirne Belediyesinin Yüzakı olan bu tarihi etkinliği bir kez daha tüm Türkiyeye yaşattık Edirne olarak.

Edirne Belediyemizin başta Belediye Başkanı Recep Gürkan olmak üzere tüm birimlerin Müdürleri ve elemanları yapılıp yapılmama kararı belirsizliğini korumasına rağmen hazırlıklarını sürdürmeye devam ederek alınan karar sonrasında hiçbir şaşkınlık yaşamadan görevlerini başarı ile tamamlamayı sağlamışlar.

Yapılacak mı,yapılmayacak mı? soruları herkesin dilinde dolaşırken temkinli ve tedbirli olmayı her zaman şiar edinmiş bir yönetici olarak Başkan Gürkan'ın ortaya koyduğu ustalık 660.Kırkpınarı diğer yıllarda gerçekleşen Kırkpınarları aratmayacak kalite ve güzellikte cereyan etmesine vesile olmuştur.

Göreve geldiği yıldan itibaren Kırkpınar’da sadelik, düzen, derli topluluk, vatandaşın rahatça gezdiği alanlar, çocukların oynayacağı alanlar, seyyar satıcıların Saray içine girme yasağı, köfte sucuk kokularının yok oluşu, ücretsiz tuvalet ve otoparklar, düzenli ve kaliteli konserler ile her yıl daha kalabalık güreşçi katılımı olmasına rağmen en ufak bir olumsuz durumun yaşanmamış olması ve görülmemiş zevk ve kalitede geçen Başpehlivanlık güreşlerinin varlığı Güreşseverlerin ve Edirne'lilerin kendisine şükran ve minnet duymasına vesile oldu.

25 yıla yakın bir süre Gazeteci olarak,40 yılı aşkın bir süredir de vatandaş olarak takip ettiğim Kırkpınar'ı bu yıl evimde TV karşısında DMAX kanalını izleyerek takip ettim.

İnanın ki,en rahat ve zevkli bir takip oldu benim için.

Rahatsızlığım nedeniyle dışarıya çıkmadığım için zorunluydum çünkü.

Şeref Trübününde olsaydım bu kadar rahat ve sorunsuz izleyemezdim.

Yayın hakkını alan DMAX kalına benim gibi pekçok güreş sever başarılı yayınları nedeniyle teşekkür etmiştir.

Bu memnuniyetime rağmen üzüntümde var tabiiki.

Her yıl Kırkpınarın başından sonuna kadar gerek haber çekimi gerekse de Protokol başta olmak üzere birçok katılımcı ile bizzat tarafımdan yapılan röportajları görememek beni üzdü tabiiki.

ETV izlenirliğinin arttırılması için 20 yılı aşkın bir süredir bu kurumda görev yapmış bir kişi olarak görev yapan diğer kardeşlerimle birlikte Kırkpınar süresince araçla Kuruma kaset yetiştirip Canlı yayın gibi Kırkpınarı Edirnelilere seyrettirdiğimiz günleri hatırladıkça mahsunlaşıyorum tabiiki.

Ama yapacak bir şey yok çünkü Edirnenin ilk ve tek televizyonu olan bu kanal Bilgisayardan canlı yayın yaparak TV logosu ile Televizyon kanalı izlenimi veren yayınlar ile rakip olmuş durumda görülüyor.

Aslında Edirne 'de Televizyon Ferakansı tek ve lisansıda ETV de.

Yani Lisans İhalesi yapılmadan başka bir Televizyonun yayın hakkıda yok.

Bilgisayardan yayın yapmak malesef TV yayını özelliğini taşımıyor.

ETV nin de bu bilinç ile bu ilin tek Televizyonu olarak yapacağı birçok değişim ve donanım ile kendisinden çok şey bekleyen Edirnelilere Yerel Televizyon izleme zevkini yaşatmasını bekliyor.

Bundan sonraki köşe yazımda Kırkpınarın Güreşleri başta olmak üzere diğer aktiviteleri ile ilgili bilgilendirmeler yapmaya çalışacağım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.