Merakla beklediğimiz ve zevk alarak izleyip notlar aldığımız,röportajlar yaptığımız Kitap Fuarının kapıları 7.kez açıldı.

Tabii ki her yıl değişik kapılar açılıyor ama amaç ayni olunca ve hedefe ulaşılınca farklı bir durum olmuyor.

Kitap Fuarlarının amacı;okuyucuyu çok daha fazla kitapla ve yazarla buluşturmak ve bunu yaparken fuar süresi boyunca güncel fiyatların altında fiyatlar belirlemek olduğuna göre bunun gerçekleşmesi halinde Fuarlar nerede yapılırsa yapılsın amacına ulaşıyor demektir.

Elbette şehrimizin de bu tür organizasyonları gerçekleştireceğimiz Kültür Merkezimiz veya çok amaçlı salonlarımızın olması en büyük temennimiz.

7.Fuar açılışında da Başkan Gürkan bunu bir kez daha dillendirerek gerçeğe dönüştürme gayreti içinde olacağını şu sözler ile vurguladı;""Bu yıl yer darlığı nedeniyle 70’in üzerinde başvuru yapan yayın evlerinden sadece 48 tanesini fuara alabildik. İsterdik ki tümüne yer açabilelim. Kısa bir süre içerisinde hem kitap fuarını hem de diğer fuarları yapabileceğimiz Edirne Fuar Merkezini umuyorum ki kentimize kazandıracağım. ETSO, Valilik ve diğer yerel dinamikler ile bunu mutlaka Edirne’ye kazandırma kararlılığında ve azmindeyiz. Bu olduğunda 48 değil, 78, 98, 108 yayın evi; inanıyorum ki Edirne gibi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri ve ideallerinin peşinden koşan bir kentin çağdaş insanlarına yayınlarını tanıtmak için mutlaka Edirne’ye geleceklerdir”"

İnşallah bu elzem ihtiyaç kısa zamanda kazanıma dönüşür.

İlk Kitap Fuarı Başkan Sedefçi döneminde hayata geçmiş ama o fuardaki konuşmasında Okuma konusunda toplum olarak epey geride olduğumuzu da ifade eden Vali Duruer, Hamdi Sedefçi tarafından kendisine verilen teşekkür plaketini de kabul etmeyip,diğer paketlerinde verilmesini engellemiş oldu ve şunları söylemişti;“Plaketleri birbirimize vermenin bir anlamı yok. Bu plaketler, hak eden sanatçı insanlarımıza verilmeli.Körler sağırlar birbirini ağırlar işine benziyor bu”ifadelerini kullanınca Sedefçi de 2.Kitap Fuarını düzenlemeden vazgeçmişti.

2014 yılda göreve gelen Recep Gürkan bu güzel etkinliği 6 yıldır başarılı bir şekilde sürdürüyor.

Bu yıl ki açılışta katılımın azlığından söz ediliyor ve Mekanın uzaklığında bahsediliyor.

Bana göre en büyük etken Onur konuğunun bu güne kadar gelenlerin yanında isim ve tanınırlık olarak geride oluşundan.

Kaldı ki;bu değerli kardeşimiz zaten iki yıla yakındır Belediye bünyesinde faaliyet sürdüren Edirne

Akademi de dersler de veriyor.

Yani bir anlamda Belediyenin elemanı gibi de algılanabiliyor ve tanınıyor.

Kardeşimizi küçümsediğim anlamı çıkmasın sakın.

Ben onun yaptığı konuşmada Erzurum ve Rize İlleri ile ilgili söylemlerindeki görüşlerle eşdeğer ifade kullanmıyorum.

Ama;bir Uğur Dündar,Örsan Öymen,Ali Topuz,Yılmaz Özdil,Tuncay Özkan,Emre Kongar ve İlker Başbuğ gibi kişilerin toplayacağı insan sayısının elbette daha fazla olacağını kabul edenlerdenim.

Ne demişti Onur Konuğu konuşmasında;

“Ben yıllardır gazetecilik yapıyorum. Hangi ilden nasıl haber geleceğini az çok tahmin edebiliyorum. Kimse yanlış anlamasın. Mesela bizim Erzurum’dan 4 haber geldiyse bir tanesi kesin ayı insanı boğdu haberidir. Rize’den bir haber geliyorsa, kesin o kavga haberidir. Bunu belirtmek zorundayım. Edirne, ne zaman ajansları tarasak ve yüzümüz gülerse, içimiz ısınırsa, o gün masadan moralle kalkıyorsak Edirne’den ve Trakya’dan gelen haberler sayesindedir." Şahsen ben Erzurumlu veya Rizeli olsam alınırım çünkü biraz küçük düşürücü ifade kokuyor bu söylemler.

8.sinde buluşabilmek dileğiyle.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.