Her geçen yıl gerçekleşen aktiviteler, katılan konuklar ve yazarlar, Belediye Başkanlığının yapmış olduğu fedakârlıklar ile adeta şölene dönüşen Edirne Kitap Fuarı bu yıl 7.kez kapılarını okurlara ve ziyaretçilere açacak.

Henüz daha erken olmasına rağmen Başkan Gürkan bu konudaki titiz ve duyarlı yaklaşımı nedeniyle hazırlıkların başladığı ve yazar davetlerinin hazırlandığını duyuyoruz;

“dünyada en büyük servet bilgi, görgü ve deneyim. Evlatlarımızın bunları kazanabilmesi için hiçbir fedakârlıktan kaçınmamamız gerekir” Söylemini düstur edinerek hareket etmek gerekirse bu organizasyonun ne kadar önemli olduğunu söylemeye gerek kalmaz sanırım.

Geçen yıl Ekmekçi zade Kervansarayının onarımda oluşu nedeniyle Kipa alışveriş merkezinde düzenlenen 6.Kitap Fuarı oldukça başarılı geçmiş ve umulmadık bir katlıma ev sahipliği yapmıştı.

Onarımın devam ediyor olması sanırım bu yıl ki Kitap Fuarının da yine başkan bir mekânda yapılmasını gerektirecek ve büyük olasılıkla da yine Kipa alışveriş merkezi bu iş için ilk akla gelen isim olacak sanırım.

Belediye Başkanı Gürkan ve Kültür Müdürlüğü sanırım bu konuda düşünce bazında da olsa bazı girişimler ve fikir jimnastikleri yapmışlardır.

Ayni zamanda bir Eğitimci olan Başkan Gürkan’ın bu konunun önemine vakıf bir kişi olarak en haz duyduğu ve zevk aldığı bir etkinliği başarı ile gerçekleştirmenin hazzını yaşamak için yine ayni gayret ve özveri ile konunun talipçisi olacaktır.

Eğitimin 1.sırada olduğunu kabul etmek zorundayız.

Bu nedenle de, biz Eğitimciler Eğitimin hiçbir zaman okul duvarları arasında kalan bir eylem olmadığını söyler hatta haykırırız.

Aslında işin başı okumaktan geçiyor.

Hangi yaşta olursak olalım, hangi konu ile ilgili olursa olsun mutlaka kitap okumak ve eksikliklerimizi tamamlamak zorundayız.

Hayatın her safhasında size danışan ve sorusu olan insanlar mutlaka çıkar.

Bunun için de bilgi dağarcığımızı ne kadar fazla doldurursak o kadar faydalı biri oluruz.

İşte bir Eğitimci olan Belediye Başkanı Recep Gürkan’da bu düşünce ile bu yıl 7.cısı düzenlenecek olan Kitap Fuarında hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak birçok kitapevi ve Kitap yazarı ile Edirnelileri buluşturacaktır yine.

Bir Eğitimci olarak Başkanımıza en içten ve riyasız teşekkürlerimi sunmak isterim.

Geçen yıl benim olduğu gibi birçok kişinin de dikkatini çeken konu Vali veya onu temsilen bir kişinin Fuara katılmamış olmasıydı.

Bu Fuar sadece Belediye’nin veya onun partisinin Fuarı olmadığı kabul etmek gerekir.

Bu Fuar Edirne’nin, Edirne Belediyesinin ve Edirnelilerin

Elbette davet ettiği Onur Konukları olsun, söyleşi yapacak yazarlar olsun kendi siyasi görüş ve düşüncelerine uygun olanlardan seçilecektir.

Ama Recep Gürkan bu konuda gerçekten de tarafsız bir tutum sergileyerek her görüşten yazarçizeri Fuara davet edip stant açmasını sağlamıştır.

Umuyorum hatta biliyorum ki; bu yılda ayni olacaktır.

Geçen yıl Fuarın onur konuğu CHP nin geçmişteki ağır toplarından Ali Topuzdu.

Mikrofona çıktığında kendini eski günlerdeki gibi hissetmiş olmalı ki; tam 28 dakika konuşma yaptı.

Tabiî ki daha kürsüden indiği gibi bir sandalyeye çöktü ve sıkıntılı bir durum yaşadığı için de doktor kontrolüne girmek zorunda kaldı..

Bu yıl kim gelecek kim konuşacak sanırım Ağustos ayı ortalarında belli olacaktır.

Hayırlı uğurlu olsun dileklerimle başta Başkanımız olmak üzere tüm Belediye çalışanlarına başarılar diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.