2021 Yılı son buluyor. Yeni umutlarla 2022 yılına giriyoruz. İnsanlık için her yeni yıl yeni umut demektir. Yıl sonu geldiğinde insanlar yeni yıla giriş saatlerinde dileklerini sıralar. Yıl sonu geldiğinde bunlar gerçekleşmese de yeni seneye halkımız yine yeni özlemle girer. Gerçekleşmesini istediği beklentilerle yeni yıla ilk adım atılır.

Geçen yıl da yine böyle günlerde aynı beklentiler tekrarlandı.

----------------------------------

ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUN ÇOK

2021 yılına baktığımızda toplumun ana konusu dayanılmaz boyutta olan hayat pahalılığı oldu. Toplumun büyük kesimi geçim zorluğu içinde kıvrandı. Bu zorluklar karşısında intihar edenler oldu.

Yeni seneye yine aynı sorunla giriyoruz. Bir diğer sorun ise iki yılı aşkın süredir toplumun başına çöreklenen corona illeti var. Bu mikrop her gün bir uçak dolusu insanımızı aramızdan alıyor.

Toplum bu hastalığı kanıksadı, bugün bu surunla pek ilgilenen, önlemlere dikkat eden de pek olmuyor. Bu arada mikroba yakalananların da bazıları ahireti boyuyor.

Yeni senede de bu illet yine toplumun başına musallat olacak.

Bir diğer konu ise, toplumu bıkıp usandıran siyasilerin birbirini sokak ağzıyla suçlamaları. Bu sorunun halk arasında yaygınlaşması, halkın barış ve düzenini zedeler duruma getirir. Onları örnek alan siyasi partilerin fanatik grupları halk arasında kaos yaratabilir.

Yeni seneye yine bu siyasilerin birbirini kıyasıya suçladığı bir zamanda giriyoruz. Temennimiz o ki siyasi parti sözcüleri halkı kutuplaştırarak, siyasi başarının kalıcı olamayacağını anlarlar.

Yine kangren haline gelen bir sorun ise gençlerin işsizlik meselesi.

Eğitim evrelerinde geçerek ülkesine hizmette hazırlıklı hale gelen gençlerimize iş bulmalarına ne yazık ki bugüne kadar bir çözüm bulunamadı.

Kendi ülkesinde işsiz kalıp ailesine muhtaç duruma gelen gençler sonunda çareyi yurt dışında arar hale geldi.

Yeni senede, Cumhuriyetimizin 100.yılında bu sorunun da acil olarak çözümü gerekecek.

Yeni yılda iktidar partisinin de ülkede işlerin iyi gitmediğini kabullenip bu sorunun suni gündem yaratılarak çözülmeyeceğini, bunun çıkar yol olmadığını anlamalı. Halkın ana sorunlarını dikkate almadan ülkede birlik ve dirliğini sağlanamayacağını, bunları göz ardı etmenin kendilerine yararı olmayacağını kabullenmeli.

Tüm bu beklentilerle 2022 yılının ülkemize ve tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini diler, halkımıza bu yılın mutlu, sağlıklı geçirmeleri dileğimi sunarım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.