Genel seçimlerde olsun Yerel seçimlerde olsun başarı elde edebilmenin en başta gelen şartı adaylar ile parti yönetiminin uyum içinde olmasıdır.
Uyumlu ve birbiri ile büyük bir bağlılık içinde ve başarma duygusunun en üst seviyeye çıktığı bir ilişki içinde cansiperhane çalışıldığı takdirde başarının elde edilmesi zaten kaçınılmaz olur.
Parti Genel Merkezlerinde bu konuda görevli olan üst düzey parti yöneticileri zaten İl Yönetimi ile adayın arasındaki münasebeti bilirler.
Bir İl Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet aday belirlenmesinde mutlaka seçici ve söz sahibi komisyonlara veya kişilere telkin ve tavsiyelerde bulunmuştur.
Falanca aday adayı aday gösterilse iyi olur,filanca gösterilirse kötü olur gibi fikir beyanlarından tespit edilen aday ile Yönetimin uyum içinde çalışıp çalışamayacağını bilir.
Bildiği halde belirlenen adayı istemeyen ve onunla uyumlu çalışması mümkün olmayan bir İl yönetimini veya İl Başkanını görevde tutarak kazanılması mümkün olabilecek bir seçimi zora sokmak veya yok etmek hakkına sahip olmamalıdır.
İl Başkanının ve Yönetimin istemediği bir adayı onların kucağına atmak ve zor bir seçim dönemi yaşamasına müsaade etmek siyasetten de ahlaken de doğru bir davranış olmaz.
O zaman şunu sormak gerekir; "İl Başkanının olumlu bakmadığı bir görevlendirmeyi neden yaptınız? "Veya "Bu adayı atadığınıza göre onunla çalışmasının verimli olmayacağını bildiğiniz halde mevcut yönetimde neden değişikliğe gitmiyorsunuz?"
Birbirini sevmeyen hatta rakip gibi gören Belediye Başkan adayı ve İl Başkanının seçmenin karşısına çıkarmanın bir yararı olmayacağı gibi büyük zararları olur.
Bunları en iyi bilen ve yaşamış biri olarak tavsiyem,bu dengeyi sağlamak için her iki tarafında birbirini canı gönülden seven ve benimseyen bir duruma gelmesi gerekir.
Ama bu saatten sonra olabilecek birlikteliğinde kerhen olacağı için göstermelikten ileri gitmeyeceğini savunanlardanım.
Yazdıklarımdan kimlerin hisse çıkarması gerektiğini anlayanların çok olacağını tahmin ediyorum.
Kamu oyunda ve bazı partililerde şu anda o kadar endişeli ve geleceğe olumsuz bakan görüş ve düşünceler ile karşılaşıyorum ki sormayın.
Önemli olan parti ve partinin başarısı ise,herkesin üzerine düşeni yapması gerekir.
Büyük bir erdemlilik örneği göstererek; "ben bu aday adayı ile olması gereken çalışmayı sergileyemeyeceğim için partimin güç kaybına uğramaması için görevimi bırakmak ve adayımız ile daha uyumlu çalışacak İl Başkanı ve Merkez İlçe Başkanının atanmasını istiyorum" diyebilmelidir.
Diyemiyorsa da Genel Merkezde bu konuda görev üslenmiş olan yetkililerin bu konuya müdahil olmaları gerekir.
Benden söylemesi..
DEVAM EDECEĞİZ...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.