Usta Gazeteci Karakaya geçetiğimiz günlerde yine köprü onarımını sormuş.

Onun kaçıncı soruşu olduğunu bilmiyorum ama benimki 6.kez oluyor.

Yıllardır bakım ve onarım bekleyen köprünün son durumunu dile getirerek bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini hatırlatmış değerli Adnan Kardeşim.

Tabiiki bana da bu günlerde yeniden bir Uzköp yazısı yazmam gerektiğini hatırlattı.

Son yazımı Belediye Başkanı Enis İşbilen'in 28-Ekim-2015 Tarihinde Meriç Belediyeler Birliği olağan toplantısına katılmak için geldiği Edirne de basına bu konuda açıklama yapmış ve köprünün çok yakın bir zamanda bakıma alınacağını ifade etmişti ve bende bunu hem haber yaptım hemde köşeme taşımıştım..

Tabiiki bizlerin her gündeme getirilişi ecdat yadigarı Köprünün biraz daha hasarlı hale gelmesine bağlı oluyor.

Hatta İşbilen bu köprünün ayaklarının bu hali ile ayakta duramayacağını belirterek yetkilileri ve ilgilileri göreve davet etmişti.

Birçok kez yazdığım gibi Uzunköprü ilçesi benim için büyük önem taşır ve bu ilçe ile ilgili güzel gelişmeler beni çok mutlu eder.

Yaşamımın büyük bölümünü geçirdiğim Meriç İlçesindeki ikametimiz sırasında sık sık ziyaret ettiğimiz, alışverişlerimizin büyük bölümünü yaptığımız bu şirin ilçe ile ilgili ne zaman bir haber duysam ve okusam etkilenirim hemen.

Defalarca yazdığım yazılarımda belirttiğim gibi benim kasabamdır Uzunköprü.

Ekonomik anlamdaki üstünlüğü sayesinde yıllarca en zengin ilçeler sıralamasında derece elde etmiş olan kasabanın son yıllardaki durgunluğu herkes gibi beni de üzüyor elbette.

Ama yine defalarca yazdığım gibi bu ilçede var olan fabrikaların birçoğunun kapanması, iş yapma yeteneğine sahip kişilerin işlerinin bozulması ve İş adamlarının İstanbul’a göçü, bu ilçemizin ekonomik anlamda gerilemesine neden olmuştu.

Ergene kirliğinin ortadan kaldırılması ve eski günlerdeki gibi yüzülebilir ve içilebilir bir suya kavuşturulması konusunda birçok söylem ve eylem gerçekleşmiş olsa da maalesef değişen bir şeyin olmayışı herkes gibi beni de çok üzüyor.

Köprünün onarımı konusunda Ekim-2015 tarihindeki açıklamalarında Başkan İşbilen’in çok ciddi olarak nitelendirdiğim müjdeleri çok sevindiriciydi.

Ama ne yazık ki;İvedilikle ele alınması gereken ve bir an önce onarımının yapılıp eski sağlıklı durumuna kavuşturulması gereken bir tarihi eserimiz olan bu muhteşem köprü için yapılacak olan onarım maalesef hala beklemede.

Aslında ilk müjdeyi 2012 yılında İl Genel Meclis Üyesi Nedret Akbulut vermiş ve umut verici bir açıklama yaparak programa alındığı söylemişti.

Köprü ayaklarında oluşan ciddi çatlarlar nedeniyle hayati tehlike ve olumsuzluklar hala sürüyor.

Yetkililere ve ilgililere bir kez daha hatırlatalım ve Unesco Dünya Kültür Mirası Listesine girme başarısı göstermiş olan bu tarihi taş köprümüzü kurtaralım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.