Birçok kişi içinde ayni durum söz konusudur diye tahmin ediyorum.

Çünkü Edirne'ye atanan Valiler için de en fazla ağaç diken Vali Hasan Duruer olmasına karşın en fazla ağaç kesen Vali de oydu.

Yaşı dolmuş,tarihi eserlerin hemen yanında olduğu için temele zarar veriyor varsayımı ile birçok ağaç kesilmişti onun döneminde.

Hatta adı Baltalı Valiye çıkmıştı.

Bu konu ile ilgili bir yazı yazarak;Tarihi eserlerin temeline zarar veren ağaçların kesilmesi doğal karşılanabilir ama sırf tarihi eser görünsün diye ağaç kesmeyi doğru bulmadığımı, hatta ağaç katliamı olarak nitelendirilebileceğini yazmıştım.

Vali Duruerden hiçte beklemediğim bir durum ile karşılaştım ve o güne kadar yakın ilgisini gördüğüm Vali bundan sonra değil ilgi yüzüme dahi bakmadı buradan ayrılana kadar.

Hatta bazı açılış konuşmalarında bu yazıma cevap niteliği taşıyan ifadeleri dahi olmuştu.

Aslında diktikleri ile ilgili o kadar olumlu yazılar yazmama ve teşvik edici ifadeler kullanmama rağmen yıldızımız barışmamıştı.

Oysa Borsa ile müşterek yapılan çalışma sonrasında Kapıkule yoluna dikilen 50 bin fidan ile başlayan ağaç dikim çalışmaları ve Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünde görevli yaklaşık 500 personelin katkısıyla alımı gerçekleştirilen 1.600 adet fidanın dikimi sonrasında takdirlerimi ifade eden köşe yazım ve haberim ile kamu oyunu bilgilendirme görevimi en iyi biçimde yapmıştım.

Hatta Edirne de dolaşan ve kendisi ile ilgili olumsuz ifadeler olacağını düşündüğüm bazı bilgilere dahi hiç değinmeden hemde.

Ticaret Borsası ile müştereken başlatılan Ağaç Dikim kampanyasında dikilen 50 bin ağacın “Orman Bölge Müdürlüğünden daha ucuza alıyoruz” ifadeleri ile Sapancadaki bir yakınından alındığı ifade edilip onun için ucuza alabiliyor dendiği halde.

"Bir kesersek bin dikeriz" sloganını sık sık dile getiren Duerin bu kampanyasına benzer bir seferberlikte geçtiğimiz günlerde de Ülke genelinde başlatılan "Geleceğe Nefes" kampanyası ile yaşandı.

Edirne'mizde olduğu gibi Hem yurt içindeki hem de yurt dışında olan vatandaşların fidan sahiplenmesinin yanı sıra bağışta bulunduklarına da tanıklık ettik.

Edirne de gerek Adalet Ormanındaki,gerekse de Kestanelik teki 11.bin ağacı toprakla buluşturma dikim töreninde ayaklarının altına halı serilme yanlışlığına muhatap olmadan konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp, "Dünyada orman alanları sürekli azalırken ağaca, yeşile olan özlemimiz den dolayı sürekli dünyadaki gidişatın tam tersine Türkiye'deki ormanlar artıyor. Bugün de burada yaptığımız etkinlikte bir borcumuzu ifa ediyoruz. Çocuklarımıza, torunlarımıza da güzel bir alan olur burası. Ağaç ve doğa sevgisi yeni yetişen nesillere de aktaracağız" diyerek her konuda olduğu gibi bu konuda da yapıcı ve yaratıcı kişiliği ile dikkat çeken bir yönetici olduğunu gösterdi.

Daha büyük proje ve etkinliklerde buluşmak dileğiyle...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.