Enez İlçemize bağlı Gülçavuş Köyü sahilinde  bulunan ve bundan çok kısa birsüre öncesine kadar varlığını korumuş bulunan ve geniş bir alanı kaplayan çam ormanınıındaki ağaçlar ekonomik  ömrünü tamamlamış olduğu gerekçesi ile, bundan kısa bir süre önce kesildiler.

 Çam ormanındaki ağaçların kesilmesi nedeniyle, öncelikle bölgeye yağış düşme oldu. Bilindiği üzere ağaçlar yağmur bulutlarını çektikleri için yağmurun yağmasında birinci etken. Yağmurun yağmaması bölge çiftçisinin ürününün verim düşüklüğüne neden oluyor.

                Ormanın kesilmesinde ikinci bir dezavantaj ise, orman debiz kenarındaki bir arazide oluşturulduğu için, son zamanlarda deniz kıyısında orman arazisinde toprak erozyonu, heyelanlar oluşmaya başladı. Orman toprağından erozyon nedeniyle kopan tonlarca ağırlıktaki toprak tabakasını, yanındaki deniz yutmaya başladı. Çok değil 10-15 yıl sonra bu erozyon nedeniyle, geniş bir arazi parçası eriyip yok olacak.

                Bu nedenle jeoloji uzmanlarından oluşacak bir inceleme ekibinin vakit çok geç olmadan, bölgeye gönderilmesi çok yerinde bir hareket olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.