Hızarcıoğlu Kastamonu Göl Öğretmen Okulundan öğrencim. Be o okulda 1966-1970 yıllarında Meslek Dersleri Öğretmeni olarak dört yıl çalışmıştım.Yıllar sonra böyle kitapları olan bir şair öğrencimle karşılaşmak beni mutlu etti, sevindim.Kitaplarını imzalayarak göndemesi de beni fazlasıyla mutlu etti

Diyor ki:”Saygıdeğer öğretmenim Necdet Tezcan Bey’e bulutsuz, güneşli günler dileğiyle saygı ve sevgilerimle. 30.11.220 “

1-YARASALAR KORKAR AYDINLIKTAN-160 sayfa. Mutlu Basın Yayın

  1. ÖTÜYOR ÇATILARDA-152 sayfa. “

3-SEN BENİM LOTUS ÇİÇEĞİMSİN-152 “ “

Bu yapıtların üçü de şiir…Yanlış saymadıysam bir kitapta seksen dolayında şiir var. Yani çok üretken , ve çalışkan biri olduğu duyumunu aldım. Biraz tanıyalım kendisini:

Boyabat’ın Muratlı köyünde doğar. İlkokulu köyünde bitirdikten sonra Göl Öğretmen Okulunu da bitirir. Sonraları Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesini de bitirir. Henüz kitaplaşmamış dosyaları var. Kartal’da oturmakta…

Şiirleri de etkili ve lirik. Okumaya başladığınızda yarıda bırakamazsınız. Sürükleyici ve özgü. Anlatımı ilginç ve çekici.Yaşanmış olaylarını, anılarını dizelerde dillendirmiş, gelecek vadeden görüntüsüyle edebiyat dünyasında yerini bulma yolunda. Üç kitabın kapakları ve dizaynı da göz kamaştırıcı.

Her yapıtın arka kapağında seçilmiş dizeler var

  1. Kitapta: “Bilirim,/Yarasalar korkar aydınlıktan./ Bekler, uçmak için karanlığı /İster ki karanlık olsun dünya./Güçleri yetmez/Önlemeye güneşin doğuşunu…
  2. Kitap:Çok şey konuştuk dostum/Daha konuşacak sözler var geride/ Bıktırmadım sıkmadım değil mi?/Bazan hüzünlendin/Bazan huzursuzlandın./Bazan gülümsedin./Biliyorum./Dinlerken çok şey düşündüğünü.”
  3. Kitap: “Sen baş tacımız/Elleri öpülen,/’Cennet ayağının altına serilen’/’Omuzlarda yükselmeye layıksın.’/Vefalımsın, cefalımsın,/Aslı’sın, Şirin’sin,/Sevdalımsın/.Yuvayı yapan nazlı kuşum./Nadide, LOTUS ÇİÇEĞİM,/Anamsın, bacımsın, kadınımsın…”
  1. Hızarcıoğlu bu yapıtlarıyla dikkatleri çekiyor. Çünkü o bir köy enstitüsü öğretmeni. Yıllarca bir eğitimci olarak elinden geleni yapmış, ürünleriyle de dikkati çekmekte.

Hele bir şiiri var ki, tüm köy enstitülerini özlemiyle içinden gele gele onları yeniden yaşatmış sanki. O şiirinden bazı dörtlükleri yazıma almadan edemiyorum. Veline yüreğine sağlık dileklerimi iletiyorum.

SELAM OLSUN

Bozkırları yeşil eyledik

Terin silip horon oynadık

Ayrı düştük gönül koymadık

Selam sana Köy Enstitüsü okulum

Kepirtepe’de doğdu Mehmet başaran

Diyarbakır, Cilavuz, Hasanoğlan’dan

“Tüfekliler” Ümit Kaftancıoğlu’ndan

Selam olsun Saffet Arıkan

….

Selam olsun Köy Enstitülü okulum.

Selam olsun Göl İlköğretmen Okulum…

Ahmet HIZARCIOĞLU

Başarılarının sürekli olması dileğiyle..Böyle öğrencilerim olduğu için mutluluk ve gurur duyduğumu da belirtmeliyim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ZÜLEYHA HIZARCIOĞLU ŞİMŞEK 2021-03-17 15:02:31

BABAM AHMET HIZARCIOĞLU HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ İÇİN TESEKKÜR EDER SAYGILARIMI SUNARIM.