YÜZ YÜZE Köşe yazarı İ.Melih Yurduseven'e Belediye Başkan Adaylığı ve çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi Edirne Belediye Başkan Adayı Av.Koray Uymaz,31.Mart.2019 akşamı Şehirlerin Sultanı ve Sultanlar şehri Edirne'nin Ak Belediyecilik ile tanışacağını belirterek,Osmanlının bir asra yakın Başkentliğini yapmış olan bu güzel ve kadim şehri şimdi de Balkanların Başkenti yapacaklarını söyledi.
Öncelikle seçim sürecinin en demokratik,çağdaş ve ilkeli bir mücadele şeklinde geçmesini dileyen Uymaz;Kavga gürültü etmeden Edirne'de bu güne kadar yapılamayan pek çok işi yapma gayreti olacaklarını söyledi.


"Kimsenin kötüsünden kendimize fayda sağlama derdinde değiliz" diyen Uymaz Edirne'nin son 30 yılının 25 yılında söz sahibi olan mevcut zihniyetin maalesef başarılı olamadığını ve bu güzel Tarih ve Kültür şehri Edirne'nin Anadolu'nun birçok kasabasından bile geride kaldığını vurguladı.
Ak Parti Belediyeciliğinin tüm Türkiye'de kendini kanıtladığını ifade eden Uymaz,kadirşinas ve kıymet bilir Edirne halkının bütün bunları değerlendirerek Edirneyi Ak Partili Belediyeye kavuşturacağına inandığını söyledi.
Edirnelilerin, şehrin sorunlarını bildiğini ve her gittiği yerde vatandaşların ağzından duyduğunu ifade eden Uymaz;"Edirne halkı artık iktidarın gücünü de arkasına alabilecek bir yönetim ile yönetilmek istiyor"dedi.
Vatandaşların isteklerinin, arzularının çok olduğunu dile getiren Uymaz, Temel şehircilik problemi çözülememiş bir şehirde insanları büyük projelere inandırmanın güç olduğunu çünkü belediyeden yana ümidini yitirmiş olduklarını gördüğü söyledi.
Edirne Belediye binası ile ilgili açıklamalarda da bulunan Ak Parti Adayı Koray Uymaz; "Belediye binasını en güzel bir yere taşıyarak daha yaşanılabilir bir hale getireceklerini,gerekirse yeni bir belediye binası yaptıracaklarını,şu anki mevcut binayı da Atatürk evi yaparak Atatürk'e olan manevi saygımızı göstereceğiz" dedi.
Edirne Meteoroloji Müdürlüğü binasının olduğu bölgeye 100 araçlık çok katlı bir otopark yapmayı planladıklarını, 25 Kasım Stadyumunun olduğu mevkiyi de millet bahçesi olarak tasarladıklarını ve altını da otopark yapmayı amaçladıklarını belirten Uymaz,alt yapı sorunlarını da 2 senede çözeceklerini ifade etti.
Uzay çağına gelinmesine rağmen şehirdeki alt yapı sorunlarının çözülememesinin utanç verici olduğunu vurgulayan Uymaz, "Edirne bir değişim yapmazsa alt yapı sorunu bir daha ki dönem de devam eder. Edirne'nin bu değişime ihtiyacı var. Bizim projelerimiz hazır. Bir aksilik olmazsa göreve geldiğimiz takdirde, alt yapı sorunlarını 2 senede çözeceğiz" ifadelerini kullandı.
Çeşmelerden akan suyun yemeklerde bile kullanılamadığına dikkat çeken Uymaz, "Su pahalı. Damacanaya verdiğimiz su için ayrı bir harcamamız var. Aynı zamanda suyun kalitesiyle ilgili de bir problemimiz var. Biz suyu da ucuzlatma düşüncesindeyiz, ev kadınlarına ve bütçelere katkı sağlayacak bir girişimimiz olacak" dedi.
Saraçlar Caddesinin tekrar Edirne'nin merkezi haline gelmesi gerektiğini söyleyen Uymaz, "Edirne'de 45-50 bin civarı öğrenci var. Öğrencinin Saraçlar Caddesi'ne gelmesi gerekiyor aynı zamanda da caddenin etkinliklerle canlandırılması gerekiyor. Esnaf, Edirne'nin ev sahibi, pazar yerlerinin, otogarın ve ulaşımın kesinlikle elden geçirilmesi gerekiyor" diye konuştu.
Uymaz, "İnsanları alışveriş merkezi düzleminden kurtarmamız, vakit geçirilebilecek eğlence alanları sayısını arttırmamız gerekiyor. Edirne, her şeyiyle güzel bir şehir ve bir başkent. Bu şehri başkent haline getirmek zorundayız. Bir belediye başkanı olarak yaptığımız eserler kalıcı olacak, bundan yıllar sonra da yaptığımız eserler gösterilecek. Edirne'nin hak ettiği gibi Balkanların başkenti olmasını istiyoruz" dedi.
Hayırlı olsun diyerek Ak Parti Adayı Av.Koray Uymaz'a da başarılar diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.