Muhafazakarlık ile Gericilik ve yobazlığı ayni kefeye koyan kişiler tarafından kadının sonuncu plana atıldığı yakıştırmaları yapılan Ak Parti Edirne de Kadına verdiği değerin en güzel ve belirgin örneklerini sergiliyor.

Kadın Milletvekili,Kadın Belediye Meclis Üyesi,Kadın İl Genel Meclis üyesinden sonra ilk kez bir Kadın İl Başkanı görevlendirmesi de yaptı.

Demokrasi adına,Cumhuriyet adına örnek davranışlar sergiliyor.

Böyle de olmalı aslında.

Lafa geldiğinde, nutuklar atılmaya başladığında Kadını yere yamağa koyamayız ama ülke yönetiminde görev verilmesi konusunda hep muhalefette olmuşuzdur.

Bakın Meclislere Partilerin Kadın temsilci sayıları bunun ispatıdır.

Erkek egemenliği her yerde hat safhadadır.

Çağdaşlıktan,insan haklarından,kadına verilen değer ölçülerinden bahsediyorsak,bunu lafla ve nutuklarla değil uygulamada göstermeliyiz.

Ben Ak Partideki bu değişimi bu bakımdan çok anlamlı ve yerinde bir davranış olarak görüyorum ve tebrik ediyorum.

Yeni atanan İl Başkan Belgin İbanın yapmış olduğu toplantıda da bunu gördük ve yaşadık.Salon tıka basa doluydu ve kadınlar çoğunluktaydı.

Bir anlamda kadınların teşekkürü olarak ta kabul edilebilir.

Evet Ak Partide aylardır konuşulan,ha bu gün ha yarın yönetim değişecek,şu gelecek bu gelecek söylemlerinin havada uçuştuğu beklenti gerçekleşti ve bu Partinin en eski üyesi ve Yöneticilerinden biri olan İlyas Akmeşe Genel Merkezin isteği ile görevinden istifa etti ve bunu bir basın toplantısı ile de kamu oyuna duyurdu.

Sözlerini şöyle tamamladı Akmeşe ayrılış konuşmasında; " 7.olağan kongrenin partimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, resmi görevim olsun olmasın, en iyi bildiğim şeyi yani samimiyetle ve heyecanla Ak Parti çatısı altında ve Cumhurbaşkanımızın emrinde hizmet etmeye devam edeceğimin bilinmesini istiyorum.
Baki kalan bu kubbede hoş bir Sada imiş. Gök-kubbede ilkeli ve hakkaniyetli bir duruşla bir Sada bıraka bildiysek ne mutlu bize diyor. Bu vesile ile tüm teşkilatlarımızdan ve Edirneli hemşirelerimizden helallik istiyor, sağlıcakla kalmanızı diliyorum."

Ayrılıklar ve vedalar zordur ve burukluk meydana getirir.

Hani bir söz vardır; "Gelene halay çekilir gidene ağıt yakılır"

Akmeşeninde dudakları titredi,ağzı kurudu tabii ki ama yine de metanetli duruş sergiledi.

Göreve atanan Belgin İba Cumartesi günü Partiye gelip göreve başladı ve kalabalık Partili topluluğuna heyecanlı olmasına rağmen güzel bir konuşma ile birlikte görev yapacak olmanın mutlululuğunu hissettirdi.

Mütevazi konuşmasında şunları dile getirdi Belgin İba, “AK Parti ailesi olarak bizim siyasi anlayışımızda eski diye bir kavram yoktur. Tüm görev yapmış arkadaşlarımız bu kutlu davanın mensubudur. Bizim anlayışımızda sadece görev değişiklikleri olur. Bugün toplanmamıza neden olan da aslında görev değişikliğinden başka bir şey değildir. Bu vesileyle Edirne'mize hizmet etmek isteyen, yarınlarımızın bu günlerimizden daha iyi olması için dertlenen herkesi hiçbir bahane ile ayrıştırmak sızın kucaklayan bir anlayış ile görevimi ifa edeceğimi söylemek isterim. Bugün çok heyecanlıyım bir o kadar da mutluyum. Bunun sebebi her fırsatta hizmet etmekten, faydalı olmak istemekten hiç vazgeçmediğim ve asla vazgeçmeyeceğim Edirne'mize il başkanı olarak, hükumet partisinin il temsilcisi olarak hizmet edecek olmamdır."

Tabii ki kendisi ile ilgili,çalışmaları ile ilgili daha çok köşe yazılar yazacağız.Bende yeni Başkan Belgin İba kardeşime ve meslektaşıma yeni görevinde başarılar diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.