Edirne de aslında merkez sağ dediğimiz seçmen % 60’lar civarındadır, lakin Edirne halkı bilhassa laik yaşam biçimini hayatının olmazsa olmazı gördüğü için AK Parti 17 yıldır Türkiye’de iktidar olmasına rağmen Edirne’de bir türlü belediye seçimlerini kazanamamıştır…

Bu nedenleri sıralamaya kalkarsak ilk aklıma gelen Meriç kıyısındaki devlete ait tesislerde içki yasağıdır. Alkole ve sigaraya gelen astronomik fiyat artışları da tabi bu süreçte etkili olan bir başka faktördür…

Hadi yasam biçimini bir kenara bırakalım, Edirne gibi nüfusu küçük illerde bilhassa parti teşkilatları mensuplarının hal ve hareketleri ile bu teşkilatın atadığı bürokratlarında hal ve hareketleri ve yaptıkları icraatlarda hemen göze batmaktadır.

Çalışma odasının yanına jakuzi yaptıran müdür ile, toplantıdan toplantıya koşmaktan tuvalete bile gidecek zamanı olmayan İl Sağlık Müdürlüğü Bürokratları ile, aradaki farkı değerlendiremeyen ve tavır alamayan parti teşkilatı olursa, sen bu durumu Edirneliye anlatamazsın.

Ya da Perşembe akşamı Bulgaristan’a çıkıp, Cuma günü sabahın köründe alkollü bir şekilde trafik kazası yapan bürokrat ile, işsiz gençlere iş bulma çabası içinde can hıraç çalışan İŞ-KUR bürokratları arasında bile ayrım yapamaz iken, öte yanda şehrin güvenliği için kelle kucak çalışan emniyet bürokratları ile, salla başını al maaşı yapan bürokratlar arasında hakkı olanın hakkını teslim edemezsen, bir iş imkanı olduğunda parti teşkilatının yakınlarına öncelik verirsen, diğer işsiz gençleri bir kenara itersen, Edirne gibi duyarlı vatandaşların yasadığı yerlerde yerel seçimlerde başarı kazanmak çok zordur.

Tabı ışın daha can alıcı noktaları da var.

Yine bir yerel seçim ve gene AK Parti’de en çok adı geçen bürokratlar, peki bu partiye emek veren bir sürü saygın ve elini hatta kellesini bu işin altına koyan tabanın sesi insanlar ne olacak ?

Şunu unutmamak lazım, ERDOĞAN İstanbul Belediyesini kazandığında ona en büyük yardımı ve desteği temizlik işçileri grevi nedeni ile mahalleleri basan çöp yığınlarını kendi özel araçları ile taşıyan partililerdi, esas AK Parti’yi patlatan o insanlardı, yani tabanı idi. Şimdi bakıyorsunuz bu insanlar ya unutulmuş ya da bir kenara konmuş.

Bırakın tabanı ile ilgilenmeyi, seslerine bile kulak tıkayan bir zihniyet görüyorsunuz…

Öte yanda seversiniz sevmezsiniz sabahın  beşinde kar küreme aracının tepesinde kar küreyen bir CHP’li Belediye Başkanı, uçan pazaryeri çatısında gezinen bir başkan !

Kaldı ki birde ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz ve artık pahalılıktan bunalan halk.

Ötesini artık siz düşünün….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.