”İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener İpsala’ya geliyor” haberi yaklaşık 20 günden bu yana yerel basında dolaşıyor.

Birçok kişi gibi bende merak ettim doğrusu.Partisine mensup bir adayın seçim kazanması nedeniyle kendisini tebrik etmek için gelebilir diye düşünsem de, geç kalındığını, küçük bir İlçe Başkanını tebrik için gelmeyeceğini ve de şu anda böyle bir gündemin de çok gerekli olmadığını, tebrik amaçlı gelmiş olsa bile önce Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı ziyaret ederdi düşüncesiyle başka bir sebep aramaya çalıştım.

Kaldı ki; İpsala Belediye Başkanlığını kazanmış olan kardeşimiz sadece İYİ Parti oyları ile seçim kazanmadı. Hatta CHP nin oyları ve kendisinin kişisel sevgisine dayanarak parti ayrımı dahi yapmaksızın verilen oylarla seçim kazanmıştı.İyi Parti oyları bu başarıyı elde etmeye yetmezdi.

İpsala da CHP nin güçlü olmasına rağmen İYİ Parti adayının gösterilmesini doğru bulmadığımı seçim öncesinde yazmıştım. Çünkü 2014 seçimlerinde CHP ve DSP oyları yani sol oylar Ak Partinin oylarını hemen hemen ikiye katlayacak çoğunlukta olmasına rağmen iki partiye bölünmesi ile Mehmet Kerman’ın seçim kazandığını belirtmiştim.

Yani şu aşamada İpsala Belediye Başkanını sadece tebrik etmek üzere gelinecekse bunu CHP nin de yapması hatta önce yapması gerekir.Çünkü oyların çoğunluğu bu partiye aittir.Ama ittifak dediğimiz bana göre bu çarpık ve doğru olmayan sistem sayesinde Oyu fazla olan Parti olan CHP aday çıkarmayınca İYİ Parti adayı partisinin bayrağını ittifak adayı olarak İpsala Belediyesine dikti.

Bir Genel Başkanın bir İlçe Belediye Başkanını ziyaret etmesinin, hele hele partisinin rozetini taşıyan bir Başkanı ziyaret edişini yanlış bulduğum veya gereksiz gördüğüm anlamı çıkmasın sakın. Bundan daha demokratik ve olması gereken bir davranış olamaz.Kaldı ki; yılların siyasetçisi Meral Akşener de bu konudaki adap ve kuralları en iyi bilenlerden biridir. Ama burada duyuru eksikliği var bana göre. Bu duyuru basına aksettirilirken Akşenerin asıl geliş nedeninden de bahsedilmiş olsaydı ben dahil kimse bu tür yorumlar yapmaz ve konuyu hemen kavrardı.

Yani bu duyuru; “Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener Batı Trakya Türk Azınlığı lideri rahmetli DR.Sadık Ahmedin ölümünün 24 yılı anma programına katılmak üzere Yunanistana gidecek ve giderken de Partimizi temsil eden İpsala Belediye Başkanımızı ziyaret ederek kendisi ile görüşecek” şeklinde olsaydı daha iyi ve doğru olurdu.

Haaa. Şimdi yani dünkü haberde bunlar belirtilmiş ve bende Yeni Gün Gazetesinde bunu okuyarak öğrendim. Her şeye Rağmen tebrik ediyorum ve kutluyorum Genel Başkanı.Sanırım her anma gününde büyük bir heyet ile Kutlamalara katılan CHP de ayni duyarlılığını göstererek kutlamalara giderken ortağının adayı olmasına rağmen İttifakı temsil ettiği için İpsala Belediye Başkanına uğrayarak tebrik ederler.

Geçtiğimiz yıllarda Ak Parti İl Teşkilatı da İpsala Belediye Başkanının Organizasyonunda bu anma programına iştirak ediyordu ama bu yıl gider mi bilemiyorum. Ama gitmeli ve orada olmalı bana göre. Bu yazım vesilesiyle henüz kendisini ziyaret edip tebrik edemediğim İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal’ı tebrik ediyor görevinde başarılar diliyorum

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.