Bir sanatçı için mutlulukların en büyüğü, eserlerinin beğenildiğini yaşıyorken görebilmesidir.

Ben bu konuda kendimi şanslı sayılan bir sanatçı olarak görüyorum.

Bildiğiniz gibi Kırkpınar Marşımız; ülke sınırlarını da aşarak ulusal marşlarımız arasına girmiştir. Bundan ötürü büyük bir mutluluk duyuyorum.

Altın yaldızlı çerçeveler içinde gördüğünüz şiirlerim de Edirne’mizin çok sevilen esnaflarının dükkanlarında sergilenmektedir. Adlarına yazıp armağan ettiğim eserlerime bu saygın esnafımızın gösterdiği ilgiye gönül dolusu sevgilerimi iletiyorum.

Aynı ilgiyi ne yazık ki adı büyük kuruluşlarımıza yazdığım şiir-besteler konusunda göremedim. Onların adlarını ayrı bir yazı konusunda açıklayacağım ve sitemlerimi ileteceğim.

Yazımızı henüz altın yaldızlı çerçeveye girmemiş bir şiirimle bitirelim. Bu şiir Edirne’mizin yüz akı biber üreticisi baş çiftçi diye anılan Yılmaz Ule’ye aittir.

YILMAZ ULE

EDİRNE, KARAAĞAÇ VE PAZARKULE.

DOLAŞTIM BAHÇELERİ HEP GÜLEGÜLE

BİBERCİLER KIRALI KİM DİYE SORDUM

DEDİLER  İMPARATOR O, YILMAZ ULE

BAHÇESİNDE BİBERLER BENZİYOR GÜLE

BİBERİ YETİŞTİRMEK TATLI BİR ÇİLE

EDİRNE’NİN DIŞINA SEVKİYATI VAR

DEDİLER  İMPARATOR O, YILMAZ ULE

B.SANSI-EDİRNE-2019

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.