Okurlarımdan zaman zaman Eski Belediye başkanları ile ilgili olumlu veya olumsuz iletiler alıyorum.Eski ve yeni başkan mukayeseleri yapanlar da oldukça fazla.Niyetim bunları sizler ile paylaşmak ve benim daha önce Başkanlar ile ilgili yaptığım yorum ve görüşlerimi içeren köşe yazılarımı da sizler ile bir kez daha buluşturmak.

İşte bu gün sayısız methiyeler aldığım,arandığı,özlendiği dile getirilen İpsala İlçenizin geçmiş dönem Belediye Başkanı Mehmet Kerman ile ilgili yazmış olduğum bir köşe yazımı bu gün sizlere sunuyorum.

""2014 yılı yerel seçimlerinde Edirne İlinde iktidar partisi olan Ak Partiden seçim kazanan üç Belediye Başkanından biri Mehmet Kerman'dı.

Ak Parti kurulduktan sonra İpsala İlçesinde bu partiye sahip çıkan ve görev alan ailelerin başında geliyor Kerman ailesi ve Mehmet Kerman.

İlçe Başkanlığı dönemlerinde partinin büyümesi için büyük mücadeleler vermiş ve son yerel seçimde de Belediye Başkan adayı gösterilmişti.

Kendisini İlçe Başkanlığı döneminden tanırım ve ne kadar saygılı,efendi,çalışkan ve sözünün eri bir kişilik olduğunu bilirim.

İpsala İlçesini de Meriç İlçesinde ikamet ederken yaz sezonunda yazlığımızın bulunduğu Enez ilçesine geliş gidiş yaptığımız güzergahta olduğu için bilirim ve tanırım.

Sınır kapısının bu ilçemizde oluşu çok fazla bir getiri sağlamamış olmasına rağmen tanınırlığına katkı yönünden fayda sağlamıştır İpsala’ya.

Mehmet Kerman 2014 yılında göreve seçildikten sonra başladığı hizmet atağını bu günlere kadar durmadan ve yorulmadan sürdürmeyi başarmış bir Belediye Başkanı olarak kendini ispatlamıştır ve daha 2.yılında Edirne İlinin en başarılı Belediye Başkanı seçilmiştir.

Başarılarını ve yaptığı hizmetleri duymama rağmen bir kez gidip görmemiştim İpsalayı.

Taaa ki bu yıl 19.cusu düzenlenmekte olan Çeltik Festivali ve Tarım Fuarının açılışına gidene kadar.

Biraz erken gittiğim için de İlçenin dört bir yanını gezerek kameram ile de görüntüleyerek yapılan çalışmalara tanıklık ettim.

İnanın çok başarılı bir Belediye Başkanı çalışmalarını ve hizmetlerini görerek hem şaşırdım hemde mutlu oldum.

Tebrik ediyorum ve kutluyorum sevgili kardeşimi.

Belediyecilik hizmeti olarak ne gerekiyor ise o yapılmış İpsala’da.

Alt yapısı üst yapısı her şey mükemmel.

Asfaltlanmamış yol,kaldırım yapılmamış sokak kalmamış.

Şehrin giriş ve çıkışlarına yapılan Tak lar inanın bu şirin ilçeyi dahada güzelleştirmiş.

Çarşı meydanı değişik model bir ışıklandırma ile adeta modern bir şehir görüntüsüne kavuşturulmuş.

İnanın kendimi farklı ve modern bir şehirde hissettim.

Çarşı meydanında ki saat kulesi ve şehitler abidesi ayrı bir şaheser olmuş.

İktidar Partisi mutlaka destek veriyordur ama her iktidar partili Belediye Başkanının da böyle çalışmalar sergilediğini görmek mümkün olamayabiliyor.

Her imkana sahip olursun ama becerin ve kabiliyetin olmadığı için hiçbir şey yapamadığında olabilir ve oluyor da.

Bu yıl 19.cusu düzenlenen Festival ve Fuarı da çok ama çok beğendim.

Bir kere İpsala’nın en bataklık ve çöplük halindeki yerini bu kadar mükemmel bir Fuar alanına dönüştürmek para işi olduğu kadar akıl işi de bana göre.

Yapılan o gölet adeta İpsala’ya denizi getirmiş.

Etrafında banklarda oturup çayını yudumlayan insanlar ne kadar da mutlular.

Program mükemmel ve birbirinden değerli sanatçıları getirmiş Başkan.

Güreşler ona keza.

Kırkpınar’ın dev pehlivanları orada ve kıran kırana güreşler izledi güreş severler.

Fuar alanında ki düzenleme mükemmel olmuş ve gerçekten Tarım Fuarına yakışır ekipman katılımı sağlanmış.

Çok mükemmel ve donanımlı bir şenlik ortaya çıkınca hizmet atağındaki başarısını halkını eğlendirme konusunda da erdemli bir davranış ortaya koymuş olan Başkan Mehmet Kerman’ı bir kez daha tebrik ediyor,bundan sonraki süreçte de çalışmalarında başarılar diliyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.