1882 yılında devrin valisi ve eski başbakanlardan Kadri Paşa tarafından inşa edilen ve daha sonraları ise, Edirne Saat Kulesi’nin de ahşapken kesme taş ve horasan tuğla ile yeniden yapılmasını sağlayan, yine o yıllarda Hacı Adil Bey tarafından İdadi’ye(Liseye)çevrilen Edirne Atatürk Orta Okulu’nun son yıllardaki harap durumu, okulun mezunlarından olmam nedeni ile, diğer mezunları gibi beni de derin bir şekilde üzüyor.

Son olarak geçtiğimiz 24 Aralık Perşembe günü okulumuzda hazırlanan güzel bir etkinlik nedeniyle, okulumu Gazetecilik görevim nedeniyle ziyaret etmiştim. İlk işim daha önceki ziyaretlerimde belirlediğim, okulun duvarlarının dış yüzeylerindeki sıvaların harap durumlarının onarılıp onarılmadığına bakmak olmuştu. Ne yazık ki Okulumuzun hala onarılmaya başlanmamış olduğunu ve duvarların altında oynayan ve aynı zamanda okula giriş kapısının hemen yanında yer alan arızalı sıvaların, öğretmen ve öğrencilerin sağlıklarını hala tehdit etmekte olduğunu gördüm.

Tarihi eser olduğu ve onarımı için Anıtlar Kurulu’nun izninin beklendiğini, böyle bir durumun Edirne Lisesi’nin yanında bulunan ve Edirne Lisesine tahsis edilen tütün deposu binalarında yaşandığını, bu binalara onarım izninin Anıtlar Kurulu’ndan ancak 5-6 yıl içinde çıktığını biliyorduk. Acaba diyorum! Aynı keyfi davranış , aynı vurdum duymazlık  Atatürk Orta Okulunda da mı yaşanacak.

Bu soruyu cevaplandıracak en yetkili makamın ise, şehrimizde de faaliyet gösteren Anıtlar Yüksek Kurulu olduğunu da biliyoruz. Bu kurul  zaman zaman bu konularda biz basın mensuplarını bilgilendirecek bazı açıklamalar yaparsa,basın olarak çok memnun olacağız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.