2015 yılı sonbaharıydı.

Bir öğlen sonrasında bizim meşhur Tarihi Ciğerci Bahri Bey’in Dükkânına uğradım. Bir boş sandalyeye oturup Bahri Bey’in ısmarladığı çayı içerken; içeride yemek yiyen bir beyefendiye gözüm takılmıştı. Bahri Dinar kardeşime hafif sesle; “Yılmaz Özdil değil mi?” diye sordum. Bahri Bey başıyla tasdik etti ve; “Gel seni onunla tanıştırayım” dedi.

Doğrusu heyecanlanmıştım.

Çünkü, tanışacağım adam, benim nazarımda günümüz Türkiye’sinin en büyük yazarıydı. Bilginin ve cesaretin sembolüydü.

Bahri Bey’le Yılmaz Bey’in masasına yaklaştık. Yılmaz Özdil hanımı ve kızı ile Edirne’mizin meşhur tava ciğerini afiyetle yemekteydiler.

Bahri Dinar kardeşim beni tanıtırken; “Beyazıt Hocamız Edirne Medyasında 25 yıldır köşe yazıları yazıyor. Kendisi Edirne’nin şairi ve bestekârıdır. Ünlü Kırkpınar Marşı’nın da yazarı ve bestecisidir..” şeklinde konuştu.

Büyük yazar Yılmaz Özdil Bahri Beyi dikkatle izledikten sonra ayağa kalktı ve benim koluma girerek masadan birkaç metre uzaklaştık. Ayaküstü birkaç dakikalık bir süreçte Yılmaz Özdil, bana Edirne ile ilgili başka soruları da sordu ve kendi düşüncelerini de paylaştı. Sonra da yine benim koluma girerek eşi ve kızının yemek yedikleri masaya döndük.

İşte bu anda Yılmaz Özdil’in söylediği bir cümle benim için hayatımın en büyük ödüllerinden birisi olacak nitelikteydi.

Büyük yazar Yılmaz Özdil eşi ve kızına hitaben; “Ayağa kalkın. Masamıza Edirne geldi..” dedi. Sn. Yılmaz Özdil’in hanımı ve lise öğrencisi olduğunu tahmin ettiğim kızı meraklı bakışlarla bana baktılar ve ayağa kalktılar.

Sonrasında bir süre daha aynı masada oturduk ve ülke sorunlarıyla ağırlıklı olarak Edirne üzerinde fikir alışverişinde bulunduk. Sohbetimizin sonunda o zaman (2015) yeni basılmış olan kitabım “Edirneli Sevdalarım”ı imzalayıp kendisine takdim ettim. Ve o büyük yazar benim kitabımı da kucağına alarak resimde gördüğünüz fotoğrafı tarihi bir anı olarak çektirdik.

Büyük yazar Yılmaz Özdil, yarın Edirne 6. Kitap Fuarı’nda son kitabı “M. Kemal’i” imzalayacak, söyleşi de bulunacak.

Daha şimdiden 5 yüz bin satış rakamını aşan bu kitabı saygıdeğer Edirnelilerin de sabırsızlıkla beklediğine inanıyorum.

Haydi bakalım yarın bu büyük yazara Edirnelilerin sevgisini ve kitabına ilgisini gösterelim.

Büyük yazar Yılmaz Özdil; Atatürk aydınlığının parlayan yıldızı, lâik cumhuriyetin güçlü kalesi, kahramanlar diyarı serhad şehri Edirne’ye hoş geldiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.