24 Haziran Türk Demokrasisi için bir dönüm noktası olacak . O gün halkın oyları ile çıkacak kararla  ya parlamenter demokrasinin devamı yolunda karar çakacak ya da  başkanlık sistemine onay verilecek.

Bu,  uzun yıllar parlamenter sistemi ile idare edilen bir ülke için çok önemli karar.

Böyle bir kararın arifesinde bakıyoruz siyasi parti yöneticileri yapılacak seçimde önemi çok azalacak parlamenterlik seçimi üzerine odaklanıyor.

 Milletvekili sevdalıları parlamenter aday adayı olmak için kulislerine başladılar. Onlar için cumhurbaşkanlığın seçimi ikinci planda gibi görünüyor.

 Birileri bu kişilere yapılacak seçimin önemini anlatmalı. Meydanlarda milletvekili aday adayı olmak veya birilerinin parlamenter olması için onların çevresinde pervane gibi dönmek yerine Cumhurbaşkanlığı seçimine odaklanmalı.

 Ülkemiz idaresi başkanlık sistemine dönülmesinden sonra milletvekilliğinin sıradan bir memurdan farkı kalmayacak.

Bugün sorunlarını milletvekillerine rahatlıkla  anlatanlar, oralarda çözüm arayanlar  yeni dönemde  bu imkanı bulamayacak, başka makamların kapısını çalarak orada işlerini çözmeye çalışacaklar.

 Ne yazık ki eski alışkanlıklarından vazgeçmeyen, hala o alışkanlıkları üzerinden politika yapmak isteyenler milletvekilliğinden medet umanlar yanlış yapıyorlar.

Onlara birileri anlayacakları şekilde Cumhurbaşkanlığı seçiminin ne kadar önemli  olduğunu  anlatmalı  siyasiler  oraya  odaklanmalı.

 Yoksa” Dimyata pirince giderken evinde bulgurdan olurlar”

CEM EVİNDE ÇOCUK PARKI

Alevi Bektaşi  vatandaşlarımızın  toplandıkları ibadet ettikleri yer olan  olan Edirne Cem Evinin bahçesinde  çocuk bahçesi açıldı.

Ülkemizdeki Cem Evlerinin hiç birinde çocuk bahçesi yokmuş İlk Kez Edirne’de açılmış. 23 Nisan günü bahçenin açılış törenine katıldım. Farklı bir törenle karşılaştım. Bahçede toplanan kadınlar  törene katılanlara el emeği göz nuru yiyeceklerini  sundular.

Erkekler ile kadınların bir arada yaptıkları coşkulu bir törene tanık oldum Cem Evi bahçesinde Türk Bayrakları ve Atatürk resimleri  ile donanmıştı.

  Alevi Bektaşilerin en büyük özelliği Atatürk sevgisi. Bu törende de  bu sevgilerini slogan atarak dile getirdiler. Bu törende  hoşgörü, sevgi ve barışın ne kadar önemli olduğunu tanık oldum .

****************************************************************

ELİNİN HAMURUYLA ERKEK İŞİNE KARIŞMA

Bir köy evinin bahçesinde  evin beyi  çamurdan kerpiç kesiyormuş.

 Evin hanımı ise  ocakta sacın üzerinde gözleme  pişiriyormuş.

 Bey ikide bir karısının yanına giderek, gözlemelerin iyi pişmediğini  ,hamur kaldığını söylüyormuş.

 Hanımı ise beyinin kestiği kerpiçlerinin düzgün olmadığından yakınıyormuş. Bu ağız dalaşı ile hanımıyla başa çıkamayan adam  şöyle demiş-“ ben elimin çamuru ile  kadın işine karışmayacağım.

Sen de elinin hamuru ile  erkek işine karışma .

 Bu deyim halk arasında hanımları erkeklerin işlerine karışmamaları konusunda ikaz amacıyla kullanılır.

FIKRA

   Aklı pek yerinde olmayan bir adam, gişeden bilet alır ve içeri girer. On dakik sonra yeniden geri dönüp bir bilet daha alır, yeniden içeri girer. Bir on dakika  sonra da  gelip bir bilet daha alır. Gişe görevlisi:

-“ Artık benden bir daha bilet istemeyin artık vermem. Karaborsa bilet satmanın cezasını bilmiyorsun  sanırım” der.

Bileti alan adam bilet satıcısına;

-“ ne karaborsası.?”

“ Birbiri ardına bilet alıp aldığınız biletleri içerde yüksek fiyatla sattığını z belli.” Der

 Bileti alan adam:

“ delirdiniz mi beyefendi.?” Tabii bilet alırım. Çünkü bilet aldıktan sonra içeri giriyorum. Delinin biri biletimi alıp yırtıyor. Ben de bunun üzerine yeniden bilet alıyorum” diye konuşur  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.