Bizim Edirneliler olarak maalesef hiçbir ilgi göstermediğimiz ve şarkılara konu olan Edirne’deki ayakkabı boyacılarına Çorlu’nun Belediye Başkanı  Edirnelilere örnek olacak bir davranış ile Çorlu’daki ayakkabı boyacılarına sahip çıktı ve onları bir çatı altında topladı.

        Geçtiğimiz Cuma günü bir iş takibi için sabahın erken saatlerinde Çorlu’ya gittim. İşim bittikten sonra  Çorlu’yu  şöyle bir gezmek istemiştim. Amacım gezerken bu  arada  10 yıl öncesine göre  biraz da Çorlu’ daki  gelişmeleri  izlemekti. Çorlu’nun ana caddesinde yavaş  yavaş  yürüyerek  terminale  doğru ilerlerken  caddenin sonuna doğru ana caddeden sağ tarafa ayrılan  bir  küçük sokağa  saptım.

        Sokağın hemen girişinde sol tarafta çok güzel, orijinal camlı bir yer  gözüme çarptı. Dikkatlice baktığımda  duvarında şöyle  ilginç bir tabela  gördüm. Üzerinde şöyle bir ibare vardı: ‘’Çorlu  Belediyesi  Lostra  Salonu’’.  Ve içeride bizlerin  Edirne’den  de aşina olduğumuz  Roman vatandaşlarımızın belki de akrabaları olabilecek , dört ayakkabı  ustası büyük bir tempo ile çalışarak, Çorluluların ayakkabılarını boyuyorlardı. Birden hatırıma Edirne’ de sahipsiz kalmış ve bir zamanlar ünleri  Türkiye’ye yayılarak  şarkılara  konu olmuş  Edirne’ li ayakkabı boyacıları geldi. Acaba bizim ayakkabı  boyacılarımız da böyle sıcak ve samimi bir ilgiyle sevindirilemez mi? Çorlu Belediye Başkanı  Ünal  Baysan’ ın Çorlulu ayakkabı  boyacılarınızı onurlandırması  bu düzeyde kalmamış. Sayın Belediye Başkanı   Lostra  Salonu’nun  arkasına çok güzel bir park yaptırıp  Çorlululara armağan etmiş, parkın ortasına da yine ayakkabı boyacılarını unutmayıp  boya yapan bir ayakkabı boyacısının heykelin yaptırıp  dikmiş.

          Bravo Başkan. Çorlulu ayakkabı boyacılarına gösterdiğinde bu insani  önerimi, bir sanat dalını korumak amacı ile ortaya koyduğunuz ve biz Edirnelilere de örnek olduğunuz için sizi candan kutluyoruz. Bizim  sanatkarlarımız için ise böyle düzenlemeyi  Edirne’mizde  gerçekleştiremediğimiz için biz Edirneliler üzüntü  duyuyoruz.

          Böyle bir davranış, biz sanatsever Edirnelilere de yakışırdı.

         ÇORLU’DA  90-100 KİŞİLİK OTOBÜSLER YOLCU TAŞIYOR

              Diğer  taraftan Çorlu içerisindeki gezintim sırasında gözüme çarpan ve çok önemli ikinci bir konu da  şehir içi yolcu taşımacılığında yapılan  reform  niteliğindeki  yeni bir uygulama idi. Çorlu’ da 10 yıl önce aynı bizim Edirne’ deki  gibi  minibüslerle  yolcu taşıma  sistemi  uygulanıyordu.  Arada geçen  on yıldan sonra bugün Çorlu Belediye Başkanı  Sayın Ünal Baysan Çorlu’da 90-100 kişilik otobüslerle rahatlıkla ve yakıttan da önemli bir tasarruf sağlanarak yolcu taşınmasını sağlamış.  Öylesine  bir rahatlık sağlanmış ki; yolcular otobüslere basamakları alçak olduğu için yaşlısı ile genci ile çok rahat bir  şekilde binip iniyorlar. Otobüslerin içinde de yolcular için aynı rahatlık söz konusu. Yolcuların bir bölümü oturarak, bir bölümü de ayakta seyahat ediyorlar. Ve hiçbir şekilde sıkışarak rahatsızlık duymuyorlar. Yani Çorlu Belediye Başkanı  Ünal Baysan Çorlu’nun ileriye dönük nüfus artışını bugünden  öngörerek  bizim belediyemiz gibi  minibüs sayısını 50’şer 50’şer  arttırmayı değil, çözümü 20 yıl-30 yıl sonrasından yoğunluğunu bugünden noktalayarak sorunun çözümünü şimdiden sağlamayı  yeğlemiş.

           Edirne Belediyesi’ne örnek olması dileğimizle. Öneri bizden…

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.