Edirne Türk Ocakları’nın davetlisi olarak Edirne’ye Azerbaycan Milletvekili Ganira Paşeyeva Edirne Valisini ziyareti sonrası Devecihan Kültür Merkezinde düzenlenen “ Türk Dünyasının Meseleleri ve Afrin ve Karabağ” konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

      Toplantıda iki ülkenin mille marşları söylendi. Paşeyeva İstiklal Marşımıza baştan sonuna kadar sesli olarak katıldı. Paşeyeva Azerbaycan Milli Marşının Türk Ocağı gibi önemli bir kurumun toplantısında bilinmemesinden üzüntü duyduğunu belirtti.

         Paşeyeva’nın burada yaptığı konuşması herkese ders olacak nitelikteydi. Dilde bir olmayanın işte bir olamayacağını Türk Cumhuriyeti ülkelerinde bunun sağlanamadığını söyledi.

 Azeri parlamenter Edirne’ye bir Azerbaycan Caddesi ile Karabağ parkının yakışacağını, bunların açılışına katılacaklarını söyledi.  Bu teklifini Edirne Valisi Günay Özdemir’e ilettiğini belirtti. Paşeyeva, özellikle Türk cumhuriyetlerinin arasında birliğin sağlanamamasından yakındı. Bu birliğin sağlanması durumunda Türk Cumhuriyetlerinin süper güç haline geleceğini, sömürge ülkelerin himayesinden kurtulacağı uyarısında bulundu.

    Milli Marşların ortak marş olduğunu belirten Paşeyeva,  Türkiye İstiklal Marşını okumadan gurur duyduğunu Bu marşın yazılmasında dedelerinin kanı olduğunu belirtti.  Azeri Parlamenter “Azerbaycan Marşı da bizim marşımız Gelecek defa Türk Ocakları’nın konferansına geldiğinde Azerbaycan Milli Marşını birlikte okuyacağız” dedi.   

      Paşeyeva,  terörü karşı birlikte mücadele edilmesi uyarısında bulundu. Kendilerinin her zaman terörü lanetlediklerini buna karşın Batı ülkelerinin Ermenilerin Karabağ işgalini lanetlemediğinden yakındı. Azerbaycan Milletvekilinin konuşması toplantıya  katılanlara duygulu anlar  yaşattı.

   Gönül isterdi ki bu konuşmayı daha geniş kitle dinlesin, bir ülkede birlik ve beraberliğin ne denli önemli olduğunu daha iyi anlasın.

********************************************************          

MUHTARLAR İÇİN ÖNEMLİ  BİR  HİZMET

Edirne Muhtarlar Derneği Genel Kuruluna Belediye Başkanı Recep Gürkan’da katıldı.  

     Gürkan, burada yaptığı konuşmasında Muhtarlara önemli bir müjde verdi. Bugüne kadar muhtarların ortak bir adresi olmadığını, Muhtarlar için Dilaverbey Mahallesinde bir yer tahsis edildiğini, muhtarların burada bir araya gelip ortak sorunlarını tartışabileceğini belirtti.

    Gürkan, ayrıca Belediye’de muhtarlar için bir birim kurulduğunu söyledi. Doğrudan halk tarafından seçilen, demokrasinin en sağlıklı şekilde uygulandığı muhtarlarımız için bu hizmetler çok önemli.

    Muhtarlar öyle ara bir resmi toplantılara katılıp kendilerine dikte edilen vaatlerle yetinmemeli.

   1930’lu yıllardan kalma köy yasasının değişmesi için ortak çaba harcamalı.

   Bunları kendileri bir araya gelerek çözüme kavuşturmalı. Başkalarının vereceği haklarla bu işin yürümediğini, bugün Millet Meclisinde bir muhtarın dahi olmaması kendilerine ders olmalı.   

        BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ,?

     KARA TRENLER 1854’TEN  BU YANA YOLLARDA

 Tarihimize ulaşıma ilk açılan demiryolu  1854 yılında  Osmanlılar  Devrindeki  Kahire-İskenderiye demiryoluydu. Türkiyie sınırları içinde olan  ilk demiryoluyla  İzmir_Aydın arasında  döşenen ilk bölümdü. Bu bu yolların tamamı  bir İngiliz demiryolu şirketi tarafından yapılmıştı. Osmanlı  Devletinin  ilk demiryolu  yapımına başlaması , Anadolu – Bağdat yolunun bir bölümü olan İstanbul-İzmir  demiryolunun  döşenmesiyle  olmuştur. Bu yol 1873 yılında bitirilmişti.

GÜZEL GÖZLÜ ÇOCUK

 seçim gezilerine çıkan bir siyasetçi  kentten uzakta  bir köyü ziyaret eder. annesinin kucağında  güzel gözlü  tombul yanaklı çok sevimli  bir bebeği göstererek onu okşar ve nezaketle annesine sorar:

   “ ne de güzel gözleri var oğlunuzun… babasının gözlerine mi benziyor?”

 Kadın dudağını bükerek:

 Vallahi bilmiyorum beyim” der.

 “ Akşam oluyordu, tarlada hava da karanlıktı o nedenle gözlerinin rengini fark edememiştim!”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.