Güz gelince, doğa bilmem ne cümbüş evine döner. İşte o günlerin ilk etabını yaşıyoruz. Arkası gelecek elbet.

Güzle birlikte doğadaki güzelliklerin yanında, sosyal etkinlikler de artar

Bilmem mürekkep kokularını duyar gibi oldunuz mu? Posta kutuma da bahar geldi baharla birlikte. Okumam için sıraya giren dergi ve kitapları kısaca da olsa, kabaca da olsa köşeme almadan edemedim.

Önce Çok eski bir dostun Keşan-Önder Gazetesinin Sahibi ve sorumlsu olan Feyzullah AKTAN’ın “DOMUZ DOLABI” yapıtı. 253 sayfadan oluşan yapıtın bir adı daha var:” Köy Enstitülerinin Kapanış Öyküsü” Ak saçlı delikanlı Aktan bir köy Enstitüsü çıkışlı. Ama öyle bir “Domuz Dolabı” içinde kendini buluyor. Boş yere bir sürü içerde kalıyor.

Bu kitap acılarla geçen bir ömrün belgesel dökümü. Belgeler adası sanki.

8.3.2012 tarihinde imzaladığı kitabına ‘Sayın Necdet TEZCAN’a dostlukla…’

“DEPRESİF AYTEN” Almanya’da yaşayan eski dostumuz Halim DEMİRCİ’’ romanı.

Demirci Almanya’ya gitmeden önce Edirne Kız öğretmen Okulu’nda ve Eğitim Enstitüsünde çalışmıştık Kız öğretmende birlikteydik. 494 sayfadan oluşun roman okumam için sıraya girmiş durumda

Son kapakta şunları aktarmış yazarımız: “…Ayten yalnızdır, derdini kimseye anlatamaz. Birçok gurbetçi kadın gibi depresyona girer. O’nun bundan sonraki serüvenini acısı ve tatlısıyla, başarı ve başarısızlığıyla kitapta bulacaksınız

Birçok okuyucunun Ayten’le örtüşen yanları olduğuna inanıyorum.”

İmzaladığı yapıtına şunları yazmış: “Değerli dost ve meslektaşım Necdet öğretmene saygıyla 23.3. 2012

Tuğrul Asi Balkar (Mustafa Esim) Toplu şiirleriyle bir kez daha okur karşısında çiçeği burnun olan yapıtına “Biriken” adını vermiş. 184 sayfadan oluşan önce de beş kitap üretmiş olan dostum, Keşan’da oturmakta ve Feyzullah Aktan’nın da damadı.Ben onu Dr- Ozan diye değerlendiriyorum.

İmzaladığı kitabına şunları yazmış: “… Sevgili Necdet Tezcan’a sevgi saygı ve sağlıklı dileklerimle , Edirne “ O da okuyacaklarımdan…

-----------------------------

Değerli öğretmenim Mehmet Aydın, İki kitabıyla dallarımı çiçeklendirdı.

1.SANCILI EZGİ (şiir).

2.DAYANIŞMA IŞIĞI (şiir).

Her iki kitabını da imzalamış ve içinden gelenleri yazmış. İlkine bakalım önce: “Yüreğimde en yoğun sevgilerini taşıdığım çok değerli şair ve yazar sayın Necdet Tezcan’a, en içten duyarlıklarımla . Ankara…”

Bu kitap seksen sayfa..

2. Kitabı olan “Dayanışma Işığı” kitabına da şunları yazmış: “ Şiire ve eğitime benliğini adayan çok değerli yazar sayın Necdet Tezcan’a, sınırsız sevgilerimle, Ankara..”

Bu kitabı da 60 sayfa. Beni her zaman takdir eden ve içten tavırlarıyla motive eden sevgili Hocam’a Çanakkale selamı. Çünkü Ben Öğretmen Okulunu orada okurken, hocam olmuştu.

Aklıma bir şarkı geliverdi: Söylesem mi diyorum:

 “Böyle mi esecekti/Son günümde burüzgar/Bütün kuşlar vefasız şimdi artık son bahar/Unutmuş ellerimi eşim dostum sevgilim/Kalbim acılarla hep dilim dilim”

Söyledim ama içimden… Kimsecikler duymasın diye…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.