İtalya Pist Şampiyonası Supersport 300 kategorisinde yarışan Bahattin Sofuoğlu, hafta sonu İtalya’nın Mugello pistinde üst üste iki gün düzenlenen iki yarışta da Matteo Vanucci’nin önünde ilk sırada damalı bayrağı geçti. Bu sonuçla pilotlar sıralamasında ikinci sıradaki yerini muhafaza edip lider Vanucci ile arasındaki puan farkını 46’ya indirdi.

Moto3’te ülkemizi temsil eden başarılı pilotumuz Deniz Öncü ise Silverstone pistindeki yarışa 9. sırada başladı. Bir ara 11’e kadar gerileyen Öncü, yarışı 8. sırada bitirmeyi başardı ve önemli puanları hanesine yazdırdı. Bir sonraki yarış 12 Eylül tarihinde İspanya’da yapılacak.

Motogp’de ise Espargaro kardeşlerin uzun süre önde götürdüğü yarışı Quartararo kazandı. Alex Rins ikinci, Alex Espargaro üçüncü oldu.

3 SAAT BEKLEDİK AMA YARIŞ OLMADI

Dünyanın en hızlı 4 tekerleklerinin geride bıraktığımız hafta sonu Macaristan’da yapacağı yarış, hava durumu sebebiyle iptal oldu. Tm hazırlıkların tamamlanmasının ardından beklenen yarış saati geldiğinde yaşanan olumsuz hava koşulları, güvenlik aracının arkasında atılan 2 deneme turu, yarışın bir süre daha ertelenmesi kararıyla sonuçlandı. 3 saat 17 dakikalık beklemenin ardından pistte yarışa müsait koşulların oluşmaması sebebiyle yarışın bitirilmesine karar verildi. Güvenlik aracı arkasında da olsa 2 tur atıldığından yarış yapılmış kabul edildi. Ancak yarışın %75lik bölümü tamamlanmadığından sıralamadaki sürücüler kazanacakları puanların yarısını aldılar. Malesef 3 saat boşa bekledik ama yarış izleyemedik.

Bu arada yarış gününü takip eden günlerde Finlandiyalı tecrübeli pilot kimi Raikonnen’in F1’e vedası açıklandı. sezon sonunda F1’i bırakacağını açıklayan Raikonnen, hayranlarının yanı sıra tüm F1 sevenleri üzdü.

Bu hafta sonu dünyanın en hızlı 4 tekerlekli araçları Hollanda’da Heineken GP’de kozlarını paylaşacaklar. Umarım yarışı etkileyecek ya da engelleyecek hava ve yol koşulları oluşmaz ve bu hafta sonu güzel bir yarış izleriz.

Tekerinize taş gelmesin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.