Hastalığımın Edirne’de gündeme oturduğunu hissediyorum.

Gelen ziyaretçilerin sayısını, inanın ki ben de tutamadım. Edirne’min güzel insanları bir sevgi seli gibi Edirne Devlet Hastanesi’ndeki odama aktı.

Böylesine bir oluşumdan elbetteki onur ve gurur duydum.

Hani ünlü atasözümüzün dediği gibi; “İltifat marifete tabidir.” derler.

Benim Edirne’min güzel insanları öyle anlıyorum ki; benim bu güzel şehre kendi yeteneğim doğrultusunda bir şeyler kattığımı görmüşler, inanmışlar..

En sevecen hal ve en güzel sözcükleriyle hastanede beni ziyaret edip geçmiş olsun diyen bütün hemşerililerime buradan teşekkürlerimi ve sevgilerimi-saygılarımı iletiyorum.

Sağ olsunlar-var olsunlar..

***

Müsaadenizle azıcık da Edirne 1’inci Murat Devlet Hastanesi’nden söz etmek istiyorum.

Bu hayırlı müesseseyi buraya dikmeye kim sebep olduysa; yüce Allah ondan razı olsun.

Öyle bir hastane ki; Emin olunuz 5 yıldızlı bir otel konforunda gibi. Yattığımız odalar her gün silinip temizleniyor, dezenfekte ediliyor ve bize teslim ediliyor.

Hastalara günde üç vakit en kalitelisinden yemek sunuluyor. Ve hatta diyeti olanlar için ayrıca bir yemek servisi yapılıyor. Bu yemekten hasta ve refakatçileri hiçbir ücret ödemeden yararlanıyorlar.

Demem o ki; Edirne Devlet Hastanesi gerçekten sosyal devlet yapımızın yaşayan en güzel örneklerinden birisidir. Yattığım odada ve diğer odalarda yatan hastalarla yaptığım görüşmelerde bu konuda hepsinden aynı övgüleri ve duaları işitiyorum.

Önceki akşam Devlet Hastanesi’nin kurucu adamı Sn. Dr. Mehmet Müezzinoğlu aradı. Kendisiyle bir süre görüştükten sonra ona şunları söyledim; “Sayın Müezzinoğlu, değerli kardeşim; keşke senin adını Karaağaç Yeni Köprüsü’ne değil de bu hayır müessesine verdirmiş olsaydık.”

Sayın Müezzinoğlu’nun bu fikrime verdiği yanıt şöyle oldu; “Beyazıt Hoca oraya hiç dokunma. Bana oradan her gece hayır dua nidaları ulaşıyor.”

Bu notları düştükten sonra, orada yatan hastaların bir tespit ve isteklerini de ifade ederek yazımı bitireyim.

Şöyle diyor 1’inci Murat Devlet Hastanesi’nin hastaları ve hasta yakınları; “Konumu gereği Edirne 1’inci Murat Devlet Hastanesi Trakya’mıza hitap ediyor.  Bu nedenle gelen hastalar yatak bulmakta zorlanıyorlar. Oysa bizim gördüğümüz kadarıyla servislerin olduğu katlarda açık mekânlar kapalı mekanlardan daha fazla. Bu açık bölümlere hasta odaları ilave edilebilir.” 

Şimdilik durum böyle.

Yazılarımı sürdürmeye gayret edeceğim.

***

Gazetemizin dünkü nüshasında Fikri Yalın arkadaşımızın naçizane şahsımla ilgili çok güzel bir yazısı vardı. Sayın Fikri Yalın yazısını benim duygu dolu dünyamdan esinlenerek olsa gerek, yüksek derecede duygusal yazmıştı. Fikri Yalın arkadaşımın bu yazısını benimle ilgili basında çıkan yazıları topladığım dosyama koyacağım. Bu vesileyle çok değerli yazar arkadaşım, duayen gazeteci Fikri Yalın’a sevgi ve saygılarımla teşekkürlerimi arz ediyorum. Sağ olsun-var olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.