Bugün Edirnemizde şenlik var ve 9.cusunu kutladığımız Bando Çiğer Festivali ile İlimizde coşku yaşanacak.

Geçtiğimiz gün Tava Ciğer Derneklerinin Başkanları Bahri Dinar ve Niyazi Uzun'un organizasyonu ile Fatih Heykeli önünde yapılan mini etkinlik bile bu organizasyonun tanıtımı ve başlama startı olarak oldukça yararlı bir etkinlik oldu.

Bu gün Edirne Belediyesinin dernekler ile İşbirliği sonrasında belirlediği Programlar ile etkinlik devam edecek.

Aslında artık Turizm sezonu da başlamış oldu bu etkinlik ile.

Ardından kutlanacak olan Kakava Şenlikleri ve Kırkpınar Organizasyonları her yıl olduğu gibi Edirnemizin yerli yabancı konuklar ile dolmasını sağlayacaktır.

Osmanlı İmparatorluğuna 92 yıl Başkentlik yapmış Edirne'nin en önemli Dünya Mirası olan Selimiye Camiinin UNESCO Dünya Mirası listesine girmesinin ardından başta Japonlar olmak üzere birçok yabancı ve yerli turistler ilimizi ziyaret ediyor.

Hele hele komşu ülkelerin paralarının değer kazanması ile Yunaistan ve Bulgaristandan gelen konuklar bir hayli fazla ve Ülke genelinde hissedilen ekonomik durgunluğu onlar sayesinde İlimiz yaşamıyor.

Kış aylarında başlayan ve baharın ilk günleri olan şu günlerde de devam etmekte olan bu ziyaretler umuyorum ki yaz boyunca artarak devam edecek.

Edecekte, bu insanlara gereken ilgi ve alakayı gösterebiliyor muyuz?

Onlara gösterilmesi gereken ev sahipliğini yapabiliyor muyuz?

Onların dilinden anlayan veya en azından beynelmilel bir dil olan İngilizceyi bilen kaç esnafımız var?

Edirne Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz en asli görevi hatta birinci görevi olan Turizm konusunda ilimizin daha üst seviyelere erişebilmesi için dil kursları konusunda ne gibi çalışmalar ve girişimler gerçekleştirdi?

Yerli turist konusunda fazla bir sıkıntımız yok Allaha şükür.

İstanbul Belediyeleri düzenledikleri turlar ile yeterli konuk getiriyorlar Edirne’ye.

Tıpkı bizim Belediyemizin yaptığı gibi.

Peki yabancı turisti bu kente çekecek neler yapıyoruz, nelere dikkat edip nelere dikkat etmiyoruz,

Gelen yabancıların arzuladığı ev sahipliğini yapabiliyor muyuz?

Allahtan derdi Edirne olan,aklı fikri Edirne ye gelecek olan Turistlere biz ne verebiliriz, onlar bizden ne bekliyorların hesaplarını yapan Bahri Dinar ve Arif Meriç başta olmak üzere bazı esnaflarımız var.

Çalıştırdıkları iş yerlerinin kazanmasından öte Edirne’nin kazanmasının hesapları ile meşguller.

“Edirne kazanırsa zaten bizde kazanırız” diyorlar her zaman.

Kızmayın ve burun bükmeyin sakın.

Bu iki Edirne sevdalısı iki insan hemen her gün bir ulusal kanalda kendi ceplerinden paralar harcayarak programlara katılıp Edirne’nin tanıtımına katkı verdikleri sürece bende onları köşeme sık sık taşımaya ve yaptıklarının başkalarına da örnek olması için duyurmaya çalışacağım.

Turizm konusunda kafa yormak onlara mı kaldı diyesi geliyor insanın.

Ama kafa yoran başkaları yoksa ve görevi olduğu halde bana ne diyenler çok olduğu sürece bu tür fedakâr insanlara iş düşüyor ilimizde.

Yine kutluyorum ve tebrik ediyorum sevgili Bahri ve Arif kardeşlerimi.

Edirne şu anda çok sayıda turist geliyorsa inanın bunda bu iki insanın gerçekleştirdiği tanıtım programlarının büyük katkısı vardır.

Bando ve Ciğer Festivalimiz hayırlı olsun.

TURİZM KONUSUNA DEVAM EDECEĞİZ...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.