31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Yerel seçimler nedeniyle Belediye Başkan adaylarının belirlenme çalışmaları sürüyor.

Edirne de bu yarışın iki favori ismi olarak gösterilen CHP ve Ak Parti adaylarını açıklarken diğer partiler de henüz bir gelişme yaşanmaması merak konusu oldu.

MHP nin aday gösterip göstermeyeceği Cumhur İttifakına bağlı olduğu ifade edilirken, İYİ Partinin güçlü bir aday ile yarışa girme arayışında olduğu belirtiliyor.

CHP ve  Ak Parti adaylarına tepkili olan bu iki parti sempatizanlarının İYİ Partiyi arayarak üye olmak istediklerini ve İyi Parti adayını destekleme kararlılığında olduklarını açıklayan İl Başkanı Ekrem Demir’in bu seçimden çok umutlu olduğu da ifade ediliyor.

Yerel Seçim sonuçlarının tüm siyasi partilerimize ve Edirne’mize hayırlı olmasını dileyerek seçim çalışmalarında dikkat edilmesi gereken önemli bazı konuları da sizinle paylaşmak istiyorum.

Parti yöneticilerini daha fazla ilgilendiren bir durum olması nedeniyle de köşe yazısı okuma alışkanlığı olmayan siyasi parti yöneticilerini bu vesileyle uyarmış olmak arzusundayım.

Bundan sonraki süreçte tüm partilerimiz ve adayları ile ilgili çok fazla yazılar ile karşınızda olacağım için de tüm parti yöneticilerinin yazılarımı okumasında yarar olacağını belirtmek isterim.

CHP Adayı mevcut Başkan Recep Gürkan büyük bir parti grubu ve vatandaş tarafından önce gişelerde daha sonra da Parti binasında görkemli bir tören ile karşılandı.

Mükemmel bir hazırlık yapılmış ve kusursuz da uygulama gerçekleşti.

Ak Parti adayı Av.Koray Uymaz için de Parti binasında hazırlanan programa katılanların bazıları bina çökebilir endişesi ile terk edilmesine neden olan bir katılım ile gerçekleşti.

Geçirdiğim operasyon nedeniyle ev istirahatinde olduğum için telefonları ile canlı yayın yapan gazeteci kardeşlerim sayesinde her iki toplantıyı da izleme şansım oldu.

Her ikisine de gösterilen ilgi ve alakaya hayran kaldım doğrusu.

Her ikisine de hatta tüm partilerin adalarına başarılar diliyorum.

Hem kendileri hem de Edirne’miz için hayırlı olsun inşallah.

Tabiiki adaylar belli olunca gönlünde başka aday olanlar hatta kendisi aday olanlar bile adayın arkasında durması siyaseten güzel ve olması gereken bir davranış olarak görülse de bana göre olumsuzlukları fazla olan bir durum ortaya çıkaracak bir tutumdur aslında.

İki kişi aday olacak ama ben seçileceğim ve diğer aday olan partilimle can ciğer kuzu sarması olacağım.

Mümkün değil.

Hasta partili bir kişi bile sırf aday için partisine oy vermediğini çok iyi bilenlerdenim çünkü.

Buna yöneticilerde dahil.

İsterse İl Başkanı olsun isterse sade yönetici olsun.

İl Başkanı veya o yönetici istemediği ve başka birinin aday olması için uğraş verecek ve o adayın önünü kesmeye çalışacak ama istediği olmadığında bu kişi ile parti çalışması yapacak.

Yok böyle bir şey.

Ben partisinin adayının kazanmaması için menfi propaganda yapan çok yöneticiler ve seçilmişlere şahit oldum yaşamımda.

Onun için Genel Merkezin aday gösterdiği kişiyi istemeyen ve olumsuz çalışmalar sergileyen yöneticilerin seçim çalışmaları sürecinde bu adaya nasıl yararı olur?

Hiç olmayacağı gibi zarı da olur.

Onun için de bu idareciler ya kendi isteği ile yada Adayın Genel Merkeze tavsiyesi ile görevini bırakmalıdırlar.

Daha yazacağız elbette ama bu günlük bu kadar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.