Sık sık basın toplantıları düzenleyen Başkan Gürkan’dan bir ayı aşkın bir süredir tık sesi çıkmayınca yadırgadım doğrusu ama son günlerde yaşanan siyasi olayların kendisini fazlasıyla meşgul etmesi nedenini düşününce bu toplantıların yapılmayışını doğal karşıladım.

Ve bu gün 2019 yılının ilk basın toplantısını gerçekleştirdi Başkan Gürkan.

Kent Ormanındaki Belediye tesisinde her zaman olduğu gibi Yardımcılarını ve Basın Müdürünü de yanına alarak basının karşısına geçen Başkan Gürkan, son günlerde Edirne’de gündem teşkil eden komşu ülke vatandaşlarının yeni yıllarını kutlayarak onların İlimize daha fazla gelmelerini sağlamak amacıyla bastırılan pankarttaki Edirne’nin Yunanca isminin yazılmasının önce takdir edilmesini ama daha sonra tenkit edilmesi ile ilgili çelişkili duruma açıklık getirdi.

Birkaç yıl önce Kültür Bakanlığı, Edirne Valiliği ve Edirne Belediyesi tarafından uygulamaya konulan turistlerin sorun ve şikâyetlerinin bildirebileceği ‘Whatsapp’ ihbar hattı ile ilgili afişlerde de Edirne isminin Yunanca olarak ‘Adrianoupolis’ şeklinde yazıldığını hatırlatan Gürkan, bunların da son günlerde kaldırılışına bir anlam veremediğini söyledi.

Esnaflara biraz kırgınlık duyduğunu hissettiren Başkan; “aslında bu afişler esnafların daha fazla kazanması için, Edirne’ye daha fazla insan gelmesi için yapıldığı halde bir haftalık methiyelerden sonra başlatılan eleştiri kampanyasında Esnafların kendileri için yapılan bu düzenlemenin savunucusu olmaları gerekirdi.”dedi.

Aslında başkan Gürkan bu konu ile ilgili eleştirilerden ve tenkitlerden pek rahatsız değil.

Değil, çünkü yaptığının yanlış olmadığını biliyor ve kabul ediyor.

Üzüldüğü konu; bir hafta önce takdir edici ve destekleyici haberler ve paylaşımlar yapanların bir hafta sonra eleştirilerine bir anlam veremediği ve buna üzüldüğünü söyledi.

Başından bu yana yapılanın doğru olduğunu kabul eden biri olarak Başkanın bu konuyu fazla kafaya takmaması gerektiğini hatırlatmak isterim.

Bu konunun açıklamalarını yaptıktan sonra başka bir konuya girmeyip soru almaya başlayan Başkan Gürkan’a İYİ Parti ile sağlanan protokol gereği birlikte hareket edeceklerini ve kendisinin İyi Partililer tarafından desteklenmesini sağlama konusunda endişe yaşayıp yaşamadığını sordum.

Çok soğukkanlı cevaplar vererek her iki partinin de yapacakları anlaşma çerçevesinde hareket edeceklerini belirerek bunların daha sonra alınacak olan kararlar ile belirleneceğini söyledi.

Başkan Gürkan; İYİ Partinin aday çıkarmamasının kendileri için bir avantaj olduğunu ama İl Başkanı ve Yönetiminin Kendi adayları ile seçime girme isteklerinin de en doğal hakları olduğunu vurguladı.

Ben toplantılarda kişilerin söylemlerinde yüz hatlarına ve haleti ruhiyelerinin hareket ve söylemlerinde meydana getirmiş olduğu değişiklileri gözlemlemeye çalışırım.

Başkan da bu ittifak ile ilgili çok fazla bir heyecan ve istek görmedim dersem mübalağa etmemiş olurum inanın.

Çok ta umursar bir hali yoktu sanki.

Yani kendinden emin bir tavır içersindeydi.

Eh… Nede olsa son 30 yılda İlimizde en fazla oy alan bir partinin adayı olmak başka bir şey olsa gerek.

Herkese başarılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.