Her bayram tatilinde olduğu gibi 9 günlük Ramazan  Bayram tatili de yollarda  yine yüzlerce  cana  mal oldu.

Yetkililerin  defalarca uyarılarına rağmen  tatile çıkan sürücülerimiz böyle bayram günlerinde  trafik kurallarını riayet etmeme alışkanlıklarını sürdürüyor.

Trafik kazalarının büyük bölümünün sürücü hatalarından kaynaklandığı herkesçe   biliniyor.

Bu bayramda meydana gelen trafik kazalarını büyük bölümü de   yine aynı nedenlerden meydana geldi.

Bayram tatilinden yararlanıp yollara düşen yüze yakın  inanımız  kaza kurbanı oldu.

Bayram tatilinde  kaza bançosuna baktığımızda yine  yüze yakın ölü olunun üç katı yaralı ve kaza yapan araçlarda  milyonlarca liralık hasar.

Trafik Kurallarının insanların mal ve can güvenliği için ne kadar elzem olduğu, bu kurallara uymayanların canlarını riske atacağı  bilindiği halde  sürücülerimiz özellikle böyle bayram tatillerinde  bu kurallara aldırmayıp yaşamlarını tehlikeye atıyorlar.

Acele giden , ecele gider” sözleri trafik için uyarıcı sözler.

Özellikle bayram tatilleri için sürücülerimize  bu acı tablolar hatırlatılmalı ve kurallara uyma zorunluluğu kalıcı hale getirilmeli.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TRAFİK CEZALARI DA GÜNDEMDE

Bu köşemde defalarca gündeme getirdim.

Bayram tatillerinde Ege sahillerine giden sürücülerimizin büyük bölümü  yollardaki trafik levhalarını dikkat etmediği için ceza almak zorunda kalıyor.

Bundan önceki bayramlarda ve yaz tatil günlerinde  trafik kurallarını ihlal ederek ceza alan tatilcilerin  evrakları aylar sonra geliyor.

Sürücülerimiz dikkatsizlik nedeniyle yüklü  miktarda ceza ödemek zorunda kalıyorlar.

Dilerim bu tatilde aynı cezalarla karşılaşmazlar.

Tatilin acısı daha sonra çıkmaz.Zira postacılar mektup yerine  bu tür trafik cezası  tebligatı  dağıtımı yapıyor.

GİRİŞİMCİ KADIN SELİM CUMALI’YI  KUTLUYORUM

İl Genel Meclisi toplantısına katılarak  orada  İstiridye Mantarı  yetiştiriciliği konusunda  bilgi veren  İstanbul Üniversitesi Biyoloji bölümü mezunu  Selin Cumalı’yı  bu cesur tavrı nedeniyle kutlamak gerekir.

Bölgemiz ancak böyle girişimci, farklı iş dalları yaratan insanlar sayesinde ekonomik bakımından kalkınabilir. Cumalı da bunlardan biri. Uzun yıllar kendi mesleği ile ilgilenmeyen , iş arayışına giren  Cumalı, sonunda Havsa ilçesi Kabaağaç  köyünde  mantar yetiştiriciliğinde karar kılmış.

Bu konuda bilimsel araştırma yapmış,Bu alanda  bir dizi riski göze alarak  mantar yetiştirmeye başlamış.

Kendi ifadesine göre  bu mantar sağlık açısından değerli bir ürün, zehirlenme riski taşımıyor, yalnız çok uğraşı isteyen bir ürün.

Selin Cumalı, bu ürünün daha geniş alana yayılmasını ve kooperatifleşmeleri konusunda  mahalli ve resmi idarelerden yardım  bekliyor.

Bölgemizde bir alternatif ürün olarak  üreticilerimiz açısından faydalanmaları gereken bir iş dalı . Geniş mekan istemiyor. Dar alanda çok ürün elde  ediyorsunuz

Bu konuda iş yapmak isteyenlerin bu girişimci kardeşimizden yararlanmaları  kendileri açısından yararlı olur. Bu arada bölgemizdeki resmi ve özel kurumlarımızın bu tür girişimcilere destek vermeleri gerekir.

Kadın girişimcimiz arkadaşlarıyla   çok iddialı olarak işe başlamış, işinin tüm detaylarını incelemiş.

Mantarcılığın yaygınlaşması ile  bölge ekonomisine büyük katkı yapılacağı, bu ürünün ihracatının da mümkün olacağını söylüyor.

Kendisini bu  azimli çalışması, girişimci yaklaşımı nedeniyle kutluyorum. Dileğimiz  Selim Cumalı gibi azimli ve farklı iş dallarında üretim yapan insanlarımızın  bölgemizde  yaygınlaşması.

CHP MECLİS ÜYELERİ  İSTANBUL SEÇİMLERİNE ODAKLANMIŞ

Kendileri ile görüştüğüm CHP Edirne İl Genel Meclis üyeleri İstanbul Belediye seçimine odaklanmış durumda.

Bu seçimin çok zor geçeceğini, iktidar partisinin tüm imkanları kullanarak, seçimi kazanmak için ne gerekiyorsa yapmak  kararlılığında olduğunu söylüyorlar.  CHP’nin buna karşılık,  yurdun dört bir yanından İstanbul’a gelen yakınlarıyla  görüşerek  Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazanmak için  gayret gösterdiklerini söylediler.

Bu arada bazı meclis üyeleri  seçim öncesi  İstanbul’a giderek seçim çalışmalarına katılacaklarını, bu seçimin  mazbatası elinden alınan CHP  İstanbul  belediye  Başkanı İmamoğlu’nun seçimde galip gelmesi için ne gerekiyorsa  yapacaklarını  söylediler.

CHP İl Genel Meclis üyeleri  belediye seçimi konusunda yine  endişelerinin  olduğunu da ifade ettiler

ARA ELEMAN ARANAN ELEMAN OLDU

Edirne ve ülke genelinde   ara eleman sorunu bir türlü  çözümlenemiyor.

Geçerli meslekler için özellikle tekstil dalında  ara eleman yetişecek okullara ilgi  çok az.

Yüksek okul  seviyesinde olanlarda durum aynı.

Tekstil ve diğer meslek kurumlarımız için  üretimde  çok önem arz eden  ara eleman  sorununa  gün geçtikçe büyük sorun haline geliyor.

Bakıyoruz , bir zamanlar Edirne’nin en önemli okullarından olan Sanat Enstitüsü ve diğer meslek okullarının bazıları kapatıldı  sanat Enstitüsü ise  bugün kapasitesinin çok altında öğrenci ile Öğretim yapıyor.  Ara elamanın yetişmediği  bir ülkenin sanayisi nasıl kalkınacak. 

Trakya Üniversitesi’ne bağlı Tekstil meslek yüksek  okulu mezunları için geniş iş imkanları var.

Fakat  bu okula ilgi  yok denecek kadar az, Öğretim elemanları  konunun uzmanı kişiler, ne yazık ki bu okullarımız yeterince tanıtılmıyor.

Böyle  okulları bitirenlerin iş imkanları kapasitesi  öğrencilere duyurulmuyor.

Onun sonunda ülkemizde masa başı elemanı veya “ Ben her işi yaparım deyip hiçbir işten anlamayan” elemanı yetişiyor.

Ülkemizde üretimin artması için okullarımızda ara eleman yetiştirilmesine ağırlık verilmeli, ara elemanlar aranan eleman olmadan kurtulmalı.

Böyle giderse işyerlerinde verim beklemek hayal olur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.