Uzunköprü ilçemizin çalışkan Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan geçtiğimiz gün şöyle bir açıklama yaptı;“Çiftlikköy Köprüsü üzerinden ulaşım sağlanması için yol alt yapı çalışmaları başlıyor”.

Birçok kişi gibi benimde yıllardır beklediğim hatta defalarca köşe yazılarımda;"Tarihi Uzunköprü ye alternatif bir köprü olarak mutlaka yapılmalıdır" diye yazdığım köprü için karar alınmış demek ki.

Meriç – Uzunköprü ulaşımını kolaylaştırmak için uzun süredir gündemde olan “Çiftlikköy köprüsünün üzerinden Uzunköprü’ye bağlantı yolu yapılması” için çalışmaların kısa süre içerisinde başlayacağını açıklayan Kaymakam Erdoğan,açıklamasında;amaçlarının Meriç ile Uzunköprü ulaşımını daha kolay hale getirerek Uzunköprü ticaret hacmine katkı sunmak olduğunu ifade etmiş.

Kaymakam Erdoğan, Çiflikköy köprüsü üzerinden ilçemize ulaşımın sağlanmasıyla birlikte, tarihi taş köprü restorasyonunun başlaması sonrasında Meriç bölgesinin ilçemiz ulaşımına yönelik olası handikaplarının da ortadan kalkacağını söylemiş.

"Hay ağzın bal yesin Kaymakamım" demede dur.

Hak ediyor çünkü.

Tabiiki bir bürograt ve ilçenin ita amiri olarak bunları açıklarken siyasi otoritenin bu konudaki katkı ve etkilerini söyleyemez.

Söylemelide.

Onu basın olarak bizler halk adına şükran borçululuğu olarak aktarmalıyız.

İlimizin çalışkan ve işbitirici Valisi Ekrem Canalp ve İktidar Partisinin Milletvekili Fatma Aksal'ın bu konudaki girişim ve çalışmalarını yadsımak vefasızlık olur.

Bu güne kadar görev yapmış ve bu konuda gayret sarf etmiş İktidar Partisinin yöneticilerine teşekkür etmemek doğru bir davranış olmaz.

Uzunköprü de görev yapmış olan son iki Başkan İşbilen ve Becan olmak üzere tüm Belediye Başkanlarının bu konudaki gayret ve girişimleri unutulmamalı

Becan son olarak şu açıklamayı yapmıştı; "bu tarihi köprünün sağlıklı olarak ayakta durabilmesi için yükünü azaltmak ve güney ilçe ve köylerinin Uzunköprü’ye gelişlerini kolaylaştırmak için Çiftlik Köyden bir köprünün yapılması aciliyet göstermektedir"

Aslında bu konu daha önceden gündeme gelip müjdesi verilecekti ama O bölgede toplulaştırma çalışmaları devam ettiği için ihtiyaç duyulan Yola terkler gerçekleşmemişti.

Kaymakam Erdoğan bu konuda da; "söz konusu yol için gerekli terkler yapıldı ve kısa süre içerisinde bağlantı yolu için alt yapı çalışmalarını başlatacağız" dedi.

Yol için menfez ve alt yapı çalışmalarının Edirne Valiliğinin katkılarıyla yürütüleceğini söyleyen Kaymakam Erdoğan yapmış çalışmalara dair yapmış olduğu açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

"Tarihi taş köprümüzün restorasyonunun başlamasıyla birlikte araç trafiğine kapanması sonrasında Meriç bölgesinden ilçemize gelmek isteyen vatandaşların uzun bir mesafeyi kat etmek zorunda kalacak. Bu durumda ilçemizin ekonomik yönden zarar görmesine neden olacaktır. Bizde bu durumu ortadan kaldırmak hem tarihi köprümüzün restorasyonu öncesi hem de sonrasında Meriç ve Uzunköprü ilçe ulaşımını kolaylaştırmak adına Çiftlikköy köprüsü üzerinden ulaşım için çalışmalar yürüttük. Bu çalışmaların ilk ayağı olan toplulaştırma anında yol terkleri tamamlandı. Şimdi bağlantı yolu için menfez ve alt yapı çalışmaları başlayacak. Valiliğimiz tarafından yürütülecek alt yapı çalışmalarının ardından, yine valiliğimiz tarafından asfaltlama çalışmalarına geçilecek ve Uzunköprü – Meriç bağlantı yolu vatandaşlarımızın kullanımına açılacak.”

Hayırlı uğurlu olsun inşallah.

600 yıllık Tarihi köprümüzün işini kolaylaştıracak ikinci bir kardeş köprünün yapılması sevindirici bir kazançtır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.