Seçim biteli on güçden fazla gün geçip gitti. Seçim sonuçları bir çok yerde sonuçlandı. Mazbatasını alanlar iş başı yaptı.

Ancak itirazlar nedeniyle bazı yerlerde seçim tekrarlanacak.

Ancak İstanbul sonuçları bu güne değin sonuçlanmadı. İtirazlar nedeniyle sayım sürüp gitmekte. İptal olasılığı da gündemde. YSK’da henüz beklemede. Durum bir huzursuzluk ve gerginlik yaratmada. Derin bir sessizlik ve bekleyiş toplumu olduk neredeyse. Oysa önceki yazılarımda da belirttiğim gibi hizmet beklemez. Bir an önce görev değişikliği olmalı ve hizmet başlamalı.

Demokrasinin en önemli özelliği siyasi partiler ve sandıktır. Çünkü sandıktan çıkan sonuçlar ulusal istencin (milli irade) yansımasıdır. Son sözü sandık söyler. Sonuçları kabullenmekse toplumca benimsenmelidir. Hile hurda en demokrasinin özünde ve yapısında yoktur. İtirazlar yasal kurallar içinde ve aşırı olmamak koşuluyla normaldir. İtirazların amacı en doğru sonuçlara varmak için olabilir. Onun da bir süresi olmalıdır, kanımca.

İşte yine ve yeniden bir bahar. Yeni de değil . neredeyse ortalarına ulaştık. Erikler, çağlalar, kara dut.. tezgahlara düştü bile. Ancak fiyatlar sebzeler de el yakan türdendi uzun zamandır. Ve ne yazık ki yine tırmanışta. Hem tırmanışta, hem tırmıklamakta.

Siyaset böyle işte. Demokrasi de… Her şeyin kendine göre yolu özü ve kuralları var.

Bu uzatmaların sonu nereye varacak, çokları merakta. Bu sessizlik belki de ondan.

Ancak ne olursa olsun gerçek eninde sonunda yatağını bulacaktır. Çünkü “Yolcu yolunda gerek” diyerek bir şiirle bitiriyorum yazımı:

BAHARIN ORTA YERİNDEN

Takım taklavatıyla gelen baharın orta kıyısında

Unutulmuş biri

Şapkasıyla söyleşir suya düşen gölgesi

Açmayan çiçek uçmayan çöl rüzgarları

Apartman önlerinde çığırtkan çocuk sesleri

Haziran özlemine kulak kabartan göçmen kuşlar

Dutlar vişneler koruk üzümler güncesi

Han yok hancı hancı yok, nereye böyle maraton

Balkan yüreğimde yeşerince çim kokusu

Terör denenen karanlık depreşir kör kuyularda

Yediği tabağa pisleyen,pislik, çığırtkan sayın!

Yerim dar aklım karınca, ustam bukalemun

Ak güller çok uzaklarda kaldı açmıyor ustam

Baharın orta yerinde o goncalar artık yok

N.T

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.