Belediye  başkan adayları belirlenmesinde son gün olan  19  Şubat Salı  günü  Lalapaşa ve  Süloğlu   ilçelerinde  yeni adaylar ortaya çıktı. Süloğlu ilçesinde AK Partiden Belediye Başkan adayı olan Saim Kulaklı’nın  adaylığı İki partinin ittifaklarının yeniden belirlenmesi sonucu  geri alındı.

Onun yerine  MHP’den Süloğlu eski CHP Belediye Başkanı İsmet Balin, Cumhur İttifakı olarak  aday gösterildi.

Bir sürpriz de Lalapaşa’da yaşandı. MHP’den Lalapaşa belediye  başkanı olan Bülent  Şahinşah,  daha sonra istifa ederek İYİ Partiden belediye  başkanı adayı oldu.

AK Parti’den belediye başkan aday adayı olup sıralamaya giremeyen  Lalapaşa eski AK Parti  belediye Başkanı Ali Osman Uzman,  MHP tarafından Lalapaşa Belediye Başkan adayı olarak atandı.

---------------------------------------------------------------------------------

BU DÜKKANLAR NEDEN BOŞ?

Çarşı esnaflarından biri telefon ederek tarihi bedesten çarşısının dış cephesinde üç dükkanın  bir yıldır boş olduğunu  söyleyerek; “ Bu dükkanlar tuvalete karşı olan dükkanlar bunlardan iki tanesi belediyeye kiralandı. Yaklaşık bir buçuk yıl önce kapanan bu dükkanlar sürekli kapalı.Bizim bildiğimize göre  vakıf dükkanları altı aydan fazla kapalı tutulamıyor. Eğer bu süre aşılırsa işyerlerine vakıflar el koyuyor işyerlerinin depo olarak kullanılmaması yönünde uyarıda bulunuyordu. Bunlar ise  uzun süre kapalı. Bu dükkanların kapılı olması yanındaki işyerlerini de olumsuz etkiliyor.  Vakıf dükkanları depo olarak kullanılmamalı. Depo olarak kullanmak isteyenler vakıf dükkanları yerine başka yerlerde depo olarak kullanılacak yer bulabilirler. Bu dükkanları tutan hangi kurum olursa olsun depo olarak kullanmamalı” dedi

Çarşı insafının önerisi bu  , yetkililere duyurulur.

ESAS MÜCADELE ŞİMDİ BAŞLIYOR.

Siyasi partilerin belediye ve il genel meclis adayları sıralaması  dün akşam belli oldu  listeler son olarak değerlendirilip Ankara’ya genel merkezlere gönderildi ve netlik kazandı. Bu arada  Belediye Başkan adayları da Ankara yolunu tuttu.

Bunda amaç listeler kazaya uğrayıp değişiklik olmasını önlemek. Daha önceki yıllarda meclis üyeleri listelerinin yolda ve Genel Merkez tarafından değişik yapılması nedeniyle başkan adayları  işi sıkı tutuyor.

Dün akşam saatlerinde  listeler netleşti. Partiler arasında esas mücadele bundan sonra başlıyor. Tüm adaylar sokağa çıkacak. Kahvelere ve işyerlerine biri  gidecek diğeri gelecek.

Adaylar yanlarında meclis üyeleri ile  projelerini sunacak.

Adaylar bazı yerlerde tepki ile karşılaşacak, konuşturulmak istenmeyecek.

Bunlar her seçimde olağan şeyler fazla büyütüp  gaza gelmemek gerekir.

Rakip partilerce yönlendirilen bazı kişiler adayları tahrik edip  sorular sorarak  tepkisini  görmek isteyebilir,aday olanlar  buna da hazırlıklı olmalı.

Son olarak diyebilirim ki bu seçimde  ilginç görüntüler ve olaylarla karşılaşacağız.

 Sonunda ipi kim göğüsleyecek, bir nisan sabahı kim gülecek onu da günü geldiğinde göreceğiz.

Bugünden sonra  seçim maratonu daha da hız kazanarak devam edecek.

FIKRA

TEKZİP

Amerika Birleşik Devletlerinin küçük bir şehrinde, şehrin tek gazetesinin yazı işleri müdürü, bir gün baş makalesinde” Mahalli politikacılarımızın yarısı namussuzdur” diye yazar.

Ertesi gün gazeteye  bölgemin bütün politikacılarından , yazara iddiasını geri almaya  zorlayan  protesto  mektupları yağmaya başlar.

Birkaç gün sonra gazetede şöyle bir  tekzibin yer aldığı görülür.

 “Yazdıklarımızın aksine politikacılarımızın yarısı namussuz değildir.

---------------------------------

KENDİNİ YENİLEYEMEZSEN YAYA KALIRSIN

Gerek siyasette gerekse günlük yaşamda bazıları geçmişteki başarılarını gündeme getirip bunu daha sonraki yıllarda da başarı gibi kullanmaya meraklıdır.

Geçmiş başarılarını temcit pilavı gibi her konuşmalarında öne sürenler ve bunlardan yarar umanlar aslında kendisini günün gelişmelerine göre dizayn edemeyip geçmişte yaptıklarıyla bunu telafi etmeye çalışanlardır, onunla övünme payı çıkarmak isteyenlerdir.

Herkes, geçmişin geçmişte kaldığını, günümüzde her alanda farklı ihtiyaçların ve konuların gündemde olduğunu kabullenmek zorundadır.

Aslında geçmişle övünmek kadar geçmişi suçlamak da haksız ve yersizdir.

Önemli olan günün şartlarına göre kendimizi hazırlamak bu konuda donanımlı olmaktır.

Özellikle yaşı ilerlemiş politikacılar ve entel takımı hızlı gelişen teknoloji ve iletişim şartları karşısında bu değişime ayak uyduramayıp  aciz kalınca geçmişlerindeki başarılarını, yaptıklarını öne sürerek başarılarını kanıtlamak isterler.

Günümüz şartlarında bu pek inandırıcı olmuyor.

Geçmişiyle övünmek, gelecek açısından pek başarı getirmiyor.

Kendini günün şartlarına göre hazırlamayanlar, çağa ayak uydurmayıp bu yönde donanımlı olmayanlar bugünün yaşam şartlarında bir yerlere gelmek istiyorlarsa yaya kalırlar.

----------------------------------------------------------------

ÖZLÜ SÖZ

Bir milletin büyüklüğü,nüfusunun çokluğu ile değil, akıllı ve fazilet sahibi insanların sayısı ile  belli olur.

Victor. Hugo

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.