Siyaset, bir yerde hitabet sanatı demektir.

Tarihteki büyük devlet adamlarına baktığınız zaman; her birisinin kitleleri olağanüstü heyecanlandıran, etkileyebilen iyi birer hatip olduğunu göreceksiniz.

Diğer örnekleri pas geçiyorum. Ancak Büyük Atatürk’ü insanlık tarihinin gelmiş geçmiş en büyük hatibi olarak görüyorum ve derin saygılarımla ifade ediyorum.

Yakın dönemin Edirne’deki yerel siyasetçilerine baktığımızda ise  hayranlık uyandıracak derecede iyi bir hatip göstermemiz ne yazık ki mümkün değil.

Bunların içinde günümüzün Belediye Başkanı Sn. Recep Gürkan’ı ayrı tutmak isterim.

Sn. Recep Gürkan,  mükemmel olmasa da benim son 60 yıl  içinde izleyebildiğim en etkileyici bir siyasi  hatiptir.

Sn. Recep Gürkan; içi, konusu ile ilgili gerçekçi bilgiler ile dolu konuşmalarını büyük çoğunlukla irticalen yapıyor. Yani yazılı metne bakmadan konuşuyor.

Bu özelliği dahi toplumu etkilemek açısından büyük puan toplamaktadır.

Bu konuya ait nacizane önerimi de bu vesile ile ifade etmek isterim:

Bir Belediye Başkanı görev yaptığı şehrin bir şekilde tarihine kazınmaktadır. Bu nedenle Belediye Başkanın hangi nedenle olursa olsun yaptığı bir konuşma, o şehrin tarihine düşülen çok önemli bir nottur.

İleride bu şehrin tarihini yazacak olanlar, mutlaka ve mutlaka Belediye Başkanlarının konuşmalarını okuyacaklar ve doğrulara ulaşacaklardır.

Bunun için Belediye Başkanı Sn. Recep Gürkan’a benim önerim şudur; “konuşmalarınızı yazılı belgeler halinde kitap ya da kitapçıklarda toplayınız. Çünkü konuşmalarınız bu şehrin bu günkü konumunu en açık şekilde anlatan belgelerdir.”

Önceki dönem Belediye Başkanlarımızdan Sn. İbrahim Ay, kendi döneminin belediye ile ilgili basında çıkan haberlerini bir kitapta  toplamış. Bence çok da iyi yapmış. O notları okurken;  1980’li yılların Edirne’sinde yaşıyormuş gibi oluyorsunuz.

Yazımızı Belediye Başkanı Sn. Recep Gürkan’ın 24 Aralık 2018 Pazartesi günü yerel basında çıkan konuşmasından bir paragrafla bitirmek istiyorum.

Başkan Recep Gürkan bu konuşmasını CHP’li kadınların Margi Otelde düzenledikleri Dayanışma Yemeğinde yapmıştı.

“Edirne halkı siyasi tercihini CHP’den yana kullandı diye Edirnelileri kimsenin cezalandırmaya hakkı yok. Bana sen iktidar partisinden olsaydın bu kredi çıkardı diyorlar. Siz ne zaman Gazi Mustafa Kemal değil, Gazi Mustafa Kemal Atatürk demeye başlarsanız, Kurtuluş savaşını Mustafa Kemal Atatürk değil de keşke Yunanlılar kazansaydı diyen fesli Kadir’i ne zaman ziyaret etmeyi bırakırsanız, Kurtuluş Savaşını Yunanlılar değil Kuvayi Milliye kazandı diye onur duyuyorum gurur duyuyorum derseniz. Tek Bayrak, tek vatan tek millet değil Türk vatanı, Türk Milleti ve Türk Bayrağı derseniz o zaman sizinle beraberim.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.