31 Mart 2019 Yerel seçimlere sayılı günler kaldı.

2014 yılında yapılan seçimlerin üzerinden beş yıl geçti bile

5 yılda bir yapılan yerel seçimler için heyecanlı bekleyiş başladı.

Yerel seçimlerde il ve ilçeler için belediye başkanları, mahalleler ve köyler için muhtarlar ve belediye meclis üyeleri seçilecek.

Bugünkü yazımda Belediye Meclis Üyeliği konusunda bazı görüş ve düşüncelerimi sizler ile paylaşmak istiyorum.

Hoş,ben bundan önce de bu konuda kısa da olsa bazı görüşler dile getirmiştim ama bu gün,hatta Pazartesi günü de devam ederek daha detaylı yazmak istiyorum.

Çünkü Belediye Meclis üyeliği çok ama çok önemli bir görevdir.

Belediye Başkanının çalışmalarında başarı elde edebilmesi hatta görev yapmaya devam edebilmesi bile Meclis üyelerinin tavır ve uygulamalarına bağlıdır.

Belediye Meclisinin birlik beraberlik içinde hareket edip Bütçeyi kabul etmemesi sonrasında ne olduğunu sanırım bilirsiniz.

Onun için de İktidar Partisi yani Başkanın mensup olduğu Partinin çıkaracağı Meclis üyesi sayısı fazla olmalı ve fire vermemelidir.

1999 seçimlerinde Rahmetli Cengiz Varnatopu dönemini bilirsiniz.

Yanlış hatırlamıyorsam İktidar Partisi yani ANAP-7 DSP-17 CHP-5 GENÇ PARTİ-2 Meclis üyesi çıkarmıştı.

10 tane küçük altın,50 kutu şekerleme için uyduruk iddialar ile rahmetlinin Başkanlığı düşürülüyordu bir ara.

2004 seçimlerinde CHP-17 AK PARTİ-12 DYP-3 Meclis üyesi çıkarmıştı ve CHP den üç üyenin Başkan ile çelişki yaşaması sonrasında yapılan Encümen seçiminde muhalefet ile birlikte oldukları için Ak Partiden Neşe Coşkun ve Nihat Hatipoğulları Encümene girmişti.

İlk kez muhalefetten Encümene üye girmişti o dönem.

Peki Partiler Meclis üyesi belirlemede bu önemli görev için gereken hassasiyeti gösteriyorlar mı?

Bana göre hayır.

Ahbap çavuş ilişkisi,onun adamı bunun adamı ayrımları nedeniyle işe yaramayanlar ile gerçekten çok yararlı olabilecek insanlar maalesef ayni kefeye konulabiliyor.

Oysa,Belediye meclisi il ve ilçe belediyelerindeki en önemli kurumlardan bir tanesidir. Şehirlerde ve ilçelerde belediye meclisi ilin veya ilçenin kaderini belirleyebilir. Belediye meclis üyeleri görev yaptıkları bölgedeki sorunlarla ve projelerle ilgilenir.

Belediye meclis üyeleri ağır bir yükün altına girerler. Belediye meclis üyeleri görev yaptıkları il ve ilçelerde vatandaşın hayatına etki edecek kararların alınmasını sağlarlar.

PAZARTESİ GÜNÜ DEVAM EDECEĞİZ..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.